V rámci šestého kola okresního přeboru se čekal zajímavý duel na půdě Určic, kde domácí rezerva body jen tak nerozdává. Chtěla to potvrdit i v sobotu odpoledne proti Vícovu, který je hlavním favoritem soutěže a po pěti kolech vedl tabulku.

Start duelu ukázal, že by se mohlo jednat o napínavou bitvu, ale postupem času převzal otěže hostující celek a už po poločase si vypracoval tříbrankový náskok. Ten ve druhém ještě zdvojnásobil a domů mohli odjet hráči velmi spokojeni. Určická rezerva naopak bude chtít na nevydařený duel rychle zapomenout.

Úvodní minuty sobotního utkání patřily na hřišti domácím hráčům. Rotschedl v první šanci ale hodně přestřelil a podobně si vedl i Hanzelka. Na opačné straně poprvé zahrozil Pliska, ale jeho pokus zvládl připravený Hýbl. Po čtvrthodině se ale skóre poprvé měnilo. Štěpánek našel křižným míčem Kvapila, který si dovolil kličku a následnou střelu na zadní tyč dokázal Hýbl vyrazit. K jeho smůle ale jen ke Štěpánkovi, který ho tak doklepl do prázdné brány – 0:1. Brzy mohlo být srovnáno, když dlouhý míč dokázal Rotschedl před brankářem poslat směrem na bránu, ale obrana stihla včas míč odklidit. Určická záloha tak chtěla penaltu, ale sudí ji neodpískal. V další šanci byl Šnajdr, ale Pagáč předvedl dobrý zákrok. Na opačné straně mohl přidat druhou branku Štěpánek, ale mířil hodně mimo. Po půlhodině přišlo na řadu i pěkné gesto fair-play, kdy byl odpískán aut, který nebyl, a domácí sportovně soupeři míč vrátili. Před koncem poločasu byla aktivita na straně hostů. Nejprve se ještě rána Vávry a Kvapila neuchytila, ale ve 41. minutě už Vícov slavil. Míč z přímého kopu nasměřoval Rajnoha do zad Vávry a balón se odrazil do protipohybu Hýbla – 0:2. Do poločasu pak hosté slavili ještě jednou, kdy propadený míč skončil u Štěpánka, a ten efektivním lobem překvapil Hýbla – 0:3.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky se snažili domácí něco se zápasem udělat, ale brzy přišla branka číslo čtyři, která jejich odpor definitivně zlomila. Po krásné akci se do zakončení před odkrytou klecí dostal Kushnir a poslal míč přesně – 0:4. Hosté pak měli i další šance a mohli přidat další branky. Vávrovu hlavu ale zlikvidoval brankář, který si pak stejně poradil i s ranou Kvapila. Na opačné straně přišlo ohrožení z trestného kopu, ale Pagáč si střelu Vodáka našel. V další akci byl Štěpánek, ale od hattricku ho dělilo pár centimetrů a míč skončil na tyči.

Vícov se pak stále častěji dostával k brejkům, protože obrana Určic „B“ se už snažila hrát hodně vepředu. Situace se jim ale delší čas nedařilo dovézt k zakončení. Pátou branku ale nakonec přidal Kushnir, když dorazil střelu Štěpánka a přidal druhou trefu v utkání. Poslední slovo měl pak v závěrečné dvouminutovce Štěpánek, který dovršil hattrick, když si míč posunul a trefil přesně za háčky zadní tyče – 0:6.

Domácí rezerva Určic tak ve své tvrzi po delším čase poznaly hořkost porážky, a to jednoznačným výsledkem. Vícov naopak potvrdil své kvality, a i po šestém kole se nadále drží na první příčce tabulky.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Karel VLACH – Sokol Určice „B“:

„Těžko se mi utkání hodnotí, neboť jsme chtěli soupeře potrápit mnohem víc. V prvním poločase to byl poměrně vyrovnaný zápas, ale my jsme soupeři vlastní vinou nabídli hned tři branky. Ve druhém poločase jsme s tím chtěli něco udělat, ale po čtvrté brance to bylo rozhodnuto, pak už jsme se nedokázali vůbec dostat do hry a z naší strany to bylo už hlavně čekání na závěrečný hvizd rozhodčího. Výsledek pro nás trochu krutý, ale realita je taková. Nejsme zvyklí doma takto prohrávat, ale musíme se z toho poučit.“

Miroslav KRUTOVSKÝ – Sokol Vícov“

„Myslím si, že kromě prvních pár minut jsme zápas jasně ovládli. První branka nás hodně uklidnila a podařilo se nám přidat druhou spíše šťastnou branku, která soupeře podle mě zlomila. Ještě do poločasu jsme skóre zvýšili a na začátku druhého jsme čtvrtou brankou utkání zlomili definitivně. Byl to od nás poctivý výkon, kterému nescházela bojovnost, nasazení a myšlenka. Přesně takto se chceme prezentovat pravidelně a musím kluky pochválit.“

 

Přebor OFS Prostějov; II. třída – 6. kolo

Sokol Určice „B“ – Sokol Vícov 0:6 (0:3)

Branky: 14., 45. a 88. Štěpánek, 41. Vávra, 48. a 72. Kushnir Rozhodčí: Protivánek. Žluté karty: 18. Javořík – 27. Vávra, 30. Studený, 66. Látal. Diváků: 110. Střely na branku: 6:13. Střely mimo branku: 4:5. Rohové kopy: 4:2.

Sestava Určic: Hýbl – Kadlec, Hudský, Grulich, Ježek – Rotschedl, Hanzelka, Javořík, Šnajdr – Vodák, Kouřil. Střídali: Rosenberg, Čajan, Šteigl, Vaverka, Kováč. Trenér: Karel Vlach.

Sestava Vícova: Pagáč – Mlčoch, Humpolíček, Látal, Dostál – Kushnir, Vávra, Rajnoha, Kvapil – Štěpánek, Pliska. Střídali: Ježek, Trnečka, Studený, Krutovský. Trenér: Miroslav Krutovský.