Bez nákupního vozíku či košíku se minulé pondělí 3. října zcela obešel mladý muž v jednom z prostějovských supermarketů, který si vzápětí nikterak nelámal hlavou s poctivým chováním. Rozhodl se totiž nakupovat tzv. „za pět prstů“.

„Po vstupu do prodejny zamířil nejprve do oddělení s elektronikou, kde si vzal USB kabel, který následně uschoval rovnou do kapsy svých kalhot. Pak se vypravil k oddělení uzenin, kde mu padla do oka Staročeská klobása. Tu rovnou na prodejně zkonzumoval,“ popsal chování sedmadvacetiletého muže Tereza Greplová, Vedoucí oddělení skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Toto počínání ovšem neuniklo bystrému oku pracovníka ostrahy. Jakmile muž prošel přes pokladní zónu bez zaplacení, byl zadržen. „Hodnota odcizeného a zkonzumovaného zboží dosáhla částky 249 korun,“ prozradila Greplová.

A zatímco USB kabel byl vrácen zpět do prodeje, klobása bohužel zůstala v mladíkově břiše. Své chování navíc nyní bude vysvětlovat u správního orgánu, kde mu za přestupek proti majetku může být uložena pokuta do výše 50 000 korun.