K tradiční čtveřici plesů se po třech letech vrací v Otaslavicích. Tak jako bylo před covidem obvyklé, rozjel plesovou sezónu ples pořádaný místním Sokolem. V sobotu se tak na společenské události setkalo více než sto účastníků a start místní plesové sezóny proběhl na jedničku. Nejen místní občané se bavili od osmé hodiny večerní až do pozdní noci.

 

Sál sokolovny se naplnil už krátce po osmé hodině a návštěvníci se měli na co se těšit. K tanci jim hrála v průběhu celého večera skupina Naostro. Krátce před devátou hodinou přišlo na řadu vystoupení mladých sokolů, kteří předvedli svůj um v rámci atletiky a gymnastiky, jež zde pravidelně trénují. Následovalo předtančení a po půlnoci tradiční tombola. „Sokolský ples u nás podle zvyku otevírá plesovou sezónu a ani letos tomu nebylo jinak. Jsme rádi, že jsme se mohli k tradici po třech letech vrátit, a pevně věřím, že si jej všichni návštěvníci užili,“ svěřil se starosta Sokola Pavel Skalický.

Atmosféra byla tradičně velmi uvolněná a s přibývajícími hodinami se to projevilo i na parketu, kde se také postupně zrychlovalo. Na parketu se tak vystřídaly všechny generace a ples si náramně užily. „Na první ples, kterým jsme rozjeli zase už normální sezónu, přišli tradiční hosté, které jsme rádi po delší odmlce viděli, ale i řada mladých. Ti tomu dodali novou energii. Poděkovat musím všem sponzorům, ale i účastníkům za skvělou atmosféru,“ doplnil Skalický, který zároveň dodal, že tímto plesem práce pro Sokol v letošním roce začala, a co se týče plesové sezóny, tak už vše bude směřovat k přípravě na další tři tradiční plesy a dětské šibřinky, jež by měly proběhnout do poloviny března.

 

Reportáže z víkendových plesů najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 16. ledna