Další úspěch si připsali ve středu hokejisté Prostějova. Ti se utkali s Jihlavou, která byla v tomhle duelu outsiderem. Přesto dlouho vzdorovala. Jestřábi rozhodli nakonec až krátce před koncem gólem do prázdné brány. A to poté, co zápas přinesl hned devět branek. Prostějov jej nakonec ovládl poměrem 6:3.

Zápas začal zostra. Brzy měl velkou šanci Jandus, po něm na opačné straně Juda. Oba brankáři se ale ukázali v dobrém. V 7. minutě už se skóre měnilo. Aleš Poledna vystřelil od modré čáry a puk prošel až do brány – 1:0. Hned nato mohla Dukla srovnat při přesilovce. Harkabus ale šanci nevyužil a chvíli po něm ujel soupeřům do brejku Ostřížek. Jenže minul. Ve 13. minutě se snažil obkroužit bránu a zasunout kotouč u tyčky Jáchym. Ale brankář Beran byl rychlejší. V závěru třetiny mohl přidat další gól Jestřábů Valenta. Na svou první trefu sezóny si však musel ještě počkat.

Začátek druhé třetiny Jestřábům nesedl. Brzy bylo vyrovnáno, Matouš Menšík se po odrazu puku od brusle dostal ke střele z mezikruží a využil přesilovku – 1:1. Ještě do poloviny zápasů ale Jestřábi znovu odskočili. Opět přišla trefa v přesilovce, postaral se o ni z kruhu Jan Bartko – 2:1. Poté měla Dukla několik velkých šancí, například Skořepa, Handl a Juda byli blízko vstřelení gólu. Ve 34. minutě ale nestačil naopak Beran na nahození Tomáše Valenty a bylo to už 3:1 pro Jestřáby. Ve 37. minutě měl dobrou šanci Chvátal, netrefil bránu. Následně Dukla nevyužila přesilovku.

Také třetí třetina nabídla řadu šancí. Ale taky gólů. Velkou možnost měl Karabáček, na druhé straně Jiránek neprostřelil Berana ránou na tyč. Ve 47. minut Jihlava snížila, když po vyhraném buly střílel z mezikruží Josef Skořepa. V téže minutě ale opět navýšil skóre Aleš Poledna, který po nahrávce Haška střílel z osy hřiště – 4:2. Hned nato se ale Jihlava vrátil do hry, ránu Cachnína ze strany dorazil Chlubna. Už dvě a půl minuty před koncem Dukla sáhla po hře bez gólmana. Ale nevyplatilo se jí to. Nejprve Tomáš Jandus přeměnil přečíslení v gól na 5:3 a osm vteřin před koncem z kruhu uzavřel na 6:3 Martin Pěnčík. Jestřábi tak Prostějov porazili potřetí v sezóně.

44. kolo Chance ligy

HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)

Branky: 23. Menšík (Miškář, Karabáček), 47. Skořepa (Havránek), 48. Chlubna (Cachnín, Haman) – 7. Poledna (T. Jandus, Jáchym), 29. Bartko (Illéš, Ostřížek), 34. Valenta (Ostřížek), 47. Poledna (Hašek, Burian), 58. T. Jandus, 60. Pěnčík (Hašek). Rozhodčí: Hucl, Květoň – Jindra, Maňák. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Střely: 33:23. Počet diváků: 455.

Sestavy:

HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – DundáčekHamanD. KolářValaBilčíkKachyňaChvátal – T. Havránek (A), Skořepa (C), Handl – HarkabusMenšíkKarabáček – MeluzinMiškářChlubna – CachnínJuda, Tecl.
Trenér: Viktor Ujčík

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – BartkoValentaMalákPolednaStaněkPěnčík – JiránekT. JáchymJandus – V. BurianOstřížekHašek – SlaninaVenkrbecJansa – VeselýVlachIlléš – Maruna.
Trenér: Aleš Totter