Zimní stadion zůstává i nadále nejnavštěvovanějším sportovním centrem na Prostějovsku a jen těžko se těmto návštěvnostem bude moct i do budoucna někdo rovnat. V letošní sezóně dělají pro to hráči v čele s realizačním týmem vše a po celý rok Prostějov dokazuje, že patří do širší špičky tabulky. Klíčová část sezóny ale teprve přijde.

Jestřábi se drží v první čtyřce, a pokud se kormidlo zásadně neotočí, jejich místenka přímo do čtvrtfinále by už neměla být v ohrožení. Pokud by mužstvo udrželo i současnou formu, tak by se mělo dočkat zahájení minimálně první série na domácím ledě, což může znamenat výhodu, ale i nemusí.

I když pamětníků z loňského roku v kádru nenajdeme, jeho letošní složení vypadá velmi slibně, motivace navázat na předešlou sezónu je jasně vidět. Dlouhodobá tabulka nelže. Velký úspěch by si přáli i fanoušci, kteří by rádi viděli znovu alespoň semifinále, ostatně stejně jako všichni aktéři v klubu.

Z tohoto pohledu zatím stále visí ve vzduchu jeden větší otazník, kterým jsou ceny vstupenek na play-off. V loňském roce byly ceny daleko vyšší než na základní část, a když si připočteme zdražení před aktuálním ročníkem, mám trochu obavy, aby se cifra nevyšroubovala až moc. Všude se zdražuje a krok s vyšší cenou byl pochopitelný, ale v play-off mohou rozhodnout i fanoušci a jejich podpora. O té rozhodne právě cena. Ta musí být stanovena rozumně, protože případný úspěch slavit na poloprázdném stadionu by jej značně degradoval.