Neukázal se na otevírání restaurace McDonald´s, chyběl dokonce při zahájení sobotního masopustu. Po prostějovském primátorovi se minulý týden jakoby slehla zem. Jak Večerník zjistil, z „provozu“ jej vyřadilo onemocnění virem covid-19. Na úterní zastupitelstvo Statutárního města Prostějov by však už měl být František Jura fit.  Jednat se při něm bude mimo jiné o zřízení studentského parlamentu.

Jura na sobě první příznaky onemocnění covidem-19 pozoroval již od neděle 12. února. „Hlavně první tři dny nebyly nic moc, hodně mě bolela hlava. Teď už je to lepší, ale rozhodl jsem se, že zahájení masopustu ve městě raději ještě vynechám. V úterý bych však na zastupitelstvo už dorazit měl,“ prozradil Večerníku v závěru uplynulého týdne první muž Prostějova.

A o čem se bude v Obřadní síni radnice nejvíce jednat? „Na programu bude mimo jiné schvalování dotací do sociální oblasti či do oblasti sportu, jednat se bude také o nabídce prodeje synagogy na ulici Demelova, kterou jsme v radě nedoporučili schválit, neboť požadovaná cena se nám zdá přemrštěná. Na stole je i nabídka prodeje Bratrské školy v Kostelecké ulici. A probereme například i zřízení Studentského parlamentu města Prostějova,“ vypíchl z programu nejzajímavější body František Jura (ANO 2011) s tím, že zastupitelstvo se bude konat již zítra, tj. v úterý 21. února, od 10:00 hodin. Počkat se vyplatí i na jmenování členů správní a dozorčí rady společnosti Národní dům, o.p.s., a stálé body jako podoba jižní části města a informace o jednání ve věci budovy Místního nádraží.