Dalo se to čekat. Přestože ne všechny reakce na blížící se otevření prvního „Mekáče“ na Prostějovsku byly vždy pozitivní, hned úvodní den do restaurace zamířily davy lidí.

Hned ve čtvrtek 16. února tak zde bylo opravdu plno a všichni zaměstnanci měli co dělat, aby úvodní nápor zvládali. Večerník se o tom přesvědčil přímo na místě, ostatně navštívili jsme už o den dříve slavnostní zahájení pro pozvané hosty, kde padla řada novinek.

Minulý týden se poprvé otevřely dveře nové pobočky McDonald’s. Jde o první udržitelnější restauraci řetězce na Moravě, její k přírodě šetrnější provoz zajišťují zelené technologie a energeticky úspornější spotřebiče i osvětlení. Prostějovská provozovna je také vybavena nabíjecí stanicí pro elektromobily, jedná se přitom teprve o druhou podobnou pobočku v celé ČR. „Ekologicky šetrnější podnikání je pro McDonald’s prioritou, jsme rádi, že po tak krátké době otevíráme další udržitelnější restauraci,“ uvádí Jitka Pajurková, ředitelka komunikace a PR McDonald’s Česká republika a Slovensko.

Restaurace rychlého občerstvení nabízející proslavené hamburgery „Bic Mac“ spustila svůj provoz v Držovicích přímo naproti hlavního vchodu hypermarketu Tesco. Zákazníci zde mohou mimo jiné využívat samoobslužný systém, osobní objednávky i kavárnu McCafé. O službu McDelivery se postará rozvozová společnost Dáme Jídlo.

V premiérový den zhruba hodinu po poledni v restauraci panoval čilý ruch, přicházeli sem už i mnozí školáci a navzdory modernímu objednávacímu systému využívajícímu digitálních panelů se tvořily fronty. „Byli jsme hodně zvědaví, jaké to tady bude, tak jsme sem s kámoši vyrazili hned po škole. Na hamburger jsme čekali asi dvacet minut a jsme teda fakt rádi, že už ho máme. Chutná celkem normálně,“ ohodnotil první návštěvu pro Večerníku šestnáctiletý Pavel Mazánek.

Pro majitelku prostějovské franšízy původně ryze americké restaurace se jedná o jubilejní pobočku. „Jsem velmi ráda, že svoji desátou pobočku McDonald‘s mohu otevřít právě tady,“ uvedla během oficiálního středečního setkání se zástupci médií Kamila Kleiblová. Ta svou podnikatelkou kariéru pod zlatými oblouky začala provozovat v Ostravě již v roce 2001. „Naším cílem je, aby se u nás zákazníci cítili příjemně a pohodlně a poskytnout dobré pracovní zázemí s vysokým potenciálem pro budoucí růst v zaměstnaneckému týmu,“ přeje si Kleiblová. Návštěvníky zaujme nadčasový design „Luna“, který využívá kruhové tvary v celém interiéru. Pozvání přijala také první náměstkyně primátora statutárního města Prostějov Milada Sokolová. „Moje rodina na McDonald’s osobně velmi ujíždí, takže jsem ráda, že už nebudeme muset dojíždět do Olomouce. Budu vaší pravidelnou zákaznicí na Big Chicken,“ svěřila se.

Zákazníci prostějovského McDonald’s se mohou těšit na plnou snídaňovou a klasickou produktovou nabídku včetně služeb kavárny McCafé a obsluhy přímo u stolu. Vedle příjemného posezení uvnitř na celkem 89 místech, nabídne pobočka také 62 dalších míst na zahrádce, chybět nebude ani již zmíněný McDrive pro řidiče i řidičky a digitální hry pro děti.

Restaurace poskytne aktuálně 65 pracovních míst. „V plánu je rozšíření na devadesát zaměstnanců,“ prozradila Kleiblová s tím, že otevřeno bude každý den od 6:00 do 24:00 hodin.

V Olomouckém kraji se jedná o pátou pobočku McDonald’s. Tři jsou v Olomouci a jedna na dálnici D35 v Unčovicích u Litovle. Další by měla letos v létě otevřít poblíž dálnice D1 na katastru Mořic.