Komediální mistři z Prostějova chystají na březen novou premiéru. Naposledy Point představil hry Love you truly a Britney goes to heaven. I v těchto případech šlo o komedie, jiné to nebude ani nyní. Divadelníci tentokrát nastudovali hru Encyklopedie akčního filmu od autora Tomáše Daniaška. Premiéra se uskuteční v prostorách Divadla Point na Husově náměstí tuto sobotu 11. března od 19.00 hodin.

Principál divadla Večerník informoval o tom, co diváky tentokrát čeká. „V letošní divadelní sezóně je to první premiéra. A doufejme, že ne poslední,“ usmál se Aleš Procházka ke hře.

Nová hra pojednává o zakládání Charty 77. Ale, světe, div se, zapojí se třeba i Chuck Norris. „Režisérem je Kuba Hyndrich. A ten komedie umí. Jde o dílo drsnějšího ražení, akční komedii. V případě Tomáše Daniaška jde o současného českého autora. Takže by měla být hra pro diváka stravitelná,“ nastínil Procházka.

Hra je sice opět komedie, třeba proti Love you truly ale přinese několik změn. Kromě toho, že se už neobjeví téma koronaviru, tak hra nebude zdaleka jen pro dva herce. „Postav je poměrně hodně. Zkouší se etapově, někteří herci se tak ještě neměli možnost spolu potkat. Zapojí se skoro všichni členové Divadla Point. A při množství alternací je jisté, že repríza bude pokaždé jiná,“ konstatoval Aleš Procházka.

Premiéru už bohužel noví zájemci nebudou mít možnost zhlédnout, představení je vyprodané. V sobotu 15. dubna se ale příznivci Divadla Point dočkají reprízy.