Čtyři kola před koncem play-out juniorské extraligy basketbalistů není rozhodnuto o tom, kdo se zachrání a koho čeká baráž s nejlepšími prvoligovými celky. Bez šancí na udržení stále nejsou ani hráči Prostějova. Musí ovšem bezpodmínečně zvládnout dvojutkání proti Snakes Ostrava v rámci 3. a 4. kola skupiny o záchranu.

„Šance pořád existuje, chceme se o ni poprat. Ostrava získala o dvě výhry víc než my. Můžeme ji dohnat, a pokud bychom dvakrát zvítězili, budeme mít lepší vzájemné zápasy. Budeme se snažit, aby to tak dopadlo,“ věří v úspěch prostějovských Orlů trenér Michal Pešta.

První duel se odehraje v hale Sportcentra DDM v soboru 15. dubna od 14 hodin, ostravské střetnutí je na programu o den později a zahajovací rozskok je naplánovaný na desátou hodinu dopolední. „Jinak to při čtyřčlenné tabulce nejde odehrát. Druhá dvojice je na tom stejně,“ poznamenal k pořadí střetnutí Pešta. Ve stejném termínu se bude hrát také dvojzápas mezi Plzní a Litoměřicemi.

Malou výhodou prostějovských Orlů je skutečnost, že se hráči mohou soustředit na jedinou soutěž. První ligu, v níž nastupovala řada basketbalistů juniorského výběru, se podařilo zachránit, teď je na řadě další soutěž.

„To jsme potřebovali. Kluci toho měli opravdu hodně. Věřím, že nám pomůže i pauza mezi posledním utkáním první ligy a zápasy proti Ostravě. Je to možnost trošku potrénovat a současně se dát zdravotně dohromady před rozhodující fází celé sezóny. Doufám, že ji zvládneme a extraligu udržíme,“ přeje si Pešta.