Až šokující zpráva přišla koncem minulého týdne od hokejových Jestřábů. Do redakce Večerníku pronikla informace, že u týmu LHK má skončit úspěšný kouč Aleš Totter. Podle zdroje z kabiny mužstva byla důvodem neshoda s generálním manažerem týmu Jaroslavem Luňákem.

Jestřábi by odchodem Tottera přišli o velice kvalitního trenéra. V posledních dvou sezónách dovedl Prostějov vždy do semifinále Chance ligy, a zejména nedávná série se Vsetínem byla hodně vyrovnaná. Nechybělo mnoho a Jestřábi by hráli o baráž! To vše s týmem, který měl – zvláště v první polovině sezóny – velice mladou obranu a během podzimu bojoval s mnoha zraněními.

Aleš Totter zanechal rozhodně v Prostějově nemalou stopu. U týmu byl dva roky. Respektive u týmů. Z toho, který dohrával sezónu 2021/2022 nezůstal kámen na kameni. Nedá se zpochybnit, že za sebou má Totter dva týmové úspěchy. Je navíc dost dobře možné, že se mu podařilo přiblížit některé hráče extralize.

Jeho odchod může mít na tým několik dopadů. Předně přišel v době, kdy Jaroslav Luňák uveřejnil informaci o tom, že většina týmu zůstane pohromadě. To se ovšem s novým koučem nemusí nutně potvrdit. Zvlášť pokud bude mít důležité slovo v tom, koho v týmu chce, komu dá důvěru. A například zadruhé se Prostějov zbavil symbolu úspěchu. A určité návaznosti posledních dvou sezón na sebe.

Navíc si přivedl do realizačního týmu Lukáše Majera, s nímž v minulosti úspěšně spolupracoval. Divné kroky šéfa Luňáka...