Mistroství České republiky amatérských hokejových celků se odehrálo během tohoto víkendu na zimním stadionu v Plzni a do boje s těmi nejlepšími celky vyrazil i vítěz Záhorácké ligy klub SK Prostějov 1913.

 

Ten prošel svou základní skupinou s jedinou ztrátou za remízu v boji o první místo v tabulce a v neděli jej čekaly boje v play-off. Ve čtvrtfinále se mu podařilo zdolat Martin 3:0 a v semifinále se zadařilo proti Vyškovu poměrem 6:3. Finálový zápas proti Lužnici si pak budou aktéři dlouho pamatovat. Během utkání už prohrávali 0:3 a zlato bylo vzdálené. Hokejisté Prostějova to ale nevzdali a podařilo se jim skóre obrátit na svou stranu. Po výhře 5:3 tak mohli slavit velký úspěch.

„Pocitů je tam teď opravdu moc. Jsem neskutečně šťastný a hrdý na celý tým. Co jsme předvedli hlavně v tom finále, bylo něco nevídaného. Byla to ta nejlepší tečka, jaká mohla přijít. Radost je obrovská. Děkujeme všem za podporu a už se těšíme na oslavy,“ prozradil krátce po zisku zlatých medailí David Rek, který se o klub dlouhodobě stará.

Jak ale také přiznal, na oslavy nebyl čas. Společně si je tato parta užije až příští týden. „Dneska to nemělo žádný význam. Přijedeme až pozdě večer a během víkendu jsme odehráli sedm zápasů. Většina z nás je na tom teď tak, že je ráda, když vyleze z auta,“ doplnil se smíchem nový republikový šampion.