Zateplit garáž chtěli sedmatřicetiletý muž a jeho o dva roky starší partnerka. Nemaje však peněz nazbyt, vloupali se na staveniště u drozdovického rybníka a ukradli tam čtyři polystyrenové plotny. Měli však smůlu, že je při krádeži viděl všímavý svědek, který je velmi ochotně udal prostějovským strážníkům…

 

V podvečer úterý 18. dubna bylo přijato telefonické oznámení týkající se krádeže polystyrénových ploten ze stavby, nedaleko drozdovického rybníka. „Do uvedené lokality byla vyslána hlídka. Podle popisu oznamovatele strážníci podezřelou dvojici zastihli v nedalekém garážovém komplexu,“ potvrdila událost Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov.

Sedmatřicetiletý muž a devětatřicetiletá žena se ke krádeži přiznali. „Protiprávního jednání se dle svých slov dopustili z důvodu finanční a sociální nouze,“ konstatovala tisková mluvčí.

A jak ke všemu došlo? Jednoduše, dvojice nejprve odsunula provizorní oplocení stavby a poté si vzala čtyři kusy polystyrenu na zateplení. „Strážníci muže i ženu vyzvali k navrácení odcizených ploten na původní místo. Výzvy dvojice uposlechla a polystyren odnesla zpět,“ poznamenala dále Greplová s tím, že svým jednáním je pár podezřelý z přestupku proti majetku. „Žena navíc při prokazování totožnosti předložila hlídce neplatný občanský průkaz, čímž je navíc podezřelá z přestupku dle zákona o občanských průkazech. Celá záležitost předána k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ přidala vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov.