Jen s minimálním počtem hráček proběhl úvodní týden posezónní přípravy volejbalistek VK Prostějov. Ze členek klubového A-družstva žen, které mají na Hané dál smlouvu, se jich zapojilo z různých důvodů pouze několik.

„Po desetidenním volnu od posledního utkání sezóny jsme trénovali od úterý 9. do pátku 12. května, ale v hodně malém počtu. Některé holky léčí různé zdravotní problémy, jiné dostaly pozvánku do reprezentačních výběrů. A pracovaly ty zbylé, kterým u nás pokračují smlouvy,“ vysvětlil asistent trenéra Lubomír Petráš. Právě on má současnou náplň přípravy prostějovského týmu tradičně na starost. „Zatím jsme nevymýšleli nic zvláštního. Trochu jsme dělali volejbal se zaměřením na individuální činnosti, k tomu přidali nějaká kondiční cvičení, posilovali ve fitku a šli si zaběhat. Taková klasika,“ prozradil Petráš.

„V dalších týdnech nás bude aspoň trochu víc, takže zkusíme i něco jiného. Třeba si zahrajeme beach, když bude hezky, nebo jako loni zařadíme pro zábavu další doplňkové sporty. Uvidíme podle situace,“ odtušil Luboš Petráš, jenž ve službách VK dokončuje už patnáctý soutěžní ročník.