Pro někoho podivín, pro jiné génius, pro další obojí, ale vždycky a jedině rodák z Prostějova. Svérázný filmový režisér, divadelník a hudebník Petr Marek založil v roce 2006 skupinu MidiLidi hrající netradiční elektrickou hudbu, která zazněla například v oceňovaném filmu Protektor či v populárním seriálu Kancelář Blaník. Právě MidiLidi zahráli na nádvoří prostějovského zámku, čímž zahájili seriál akcí konaných na zdejší letní scéně.

 

„Vy jste z Prostějova, já jsem z Prostějova, tak v čem je problém? V ničem!“ byl přesvědčený Petr Marek při svém návratu do rodného města. Ještě před jeho kapelou MidiLidi zahrála skupina skvadra Koně a prase.  

Obě kapely nabídly kvalitní elektronickou hudbu doplněnou o poetické i kritické texty. Sám Marek si exhibici na pódiu před zaplněným nádvořím opravdu užíval. Akci organizoval Družba Music Club, v jehož prostorách se konala i následná afterparty.

Koncertem MidiLidi byla zahájena sezóna letní scény na nádvoří prostějovského zámku. Pokračovat bude v pátek 30. června od 18:00 hodin koncertem pěveckého sboru Proměny, který doprovodí Cimbal Hell Band.