S průběhem jubilejního ročníku UniCredit Czech Open mohlo být vedení turnaje maximálně spokojené, což se potvrdilo v závěru antukového svátku, kdy se celý týden začínal pomaličku hodnotit.

„Podle odborné veřejnosti patří turnaj tradičně mezi nejlépe obsazené challengery a letos se to opět ukázalo. O to víc vyniká české finále ve dvouhře. Potvrzuje se, že v mužské kategorii se máme v dalších letech na co těšit, z toho máme radost,“ prohlásil Jakub Dusílek, generální ředitel UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia. „Turnaj měl opět také skvělou organizaci. Hráči o tom vědí, proto se do Prostějova opakovaně vrací, což je skvělé vysvědčení,“ dodal Dusílek.

Pořadatelé byli ocenění také vedením ATP. „Na třicet nebo více ročníků se v historii dostalo pouze sedm turnajů. Když si vezmete, že takových akcí jsou po světě tisíce, dostali jsme se opravdu hodně daleko. Pochopitelně nám v tom hodně pomáhá titulární partner, protože dělat turnaj, který stojí přes deset milionů korun, bez stabilního finančního zázemí nejde,“ uvedl šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek. „Poděkování patří mému týmu. Mám opravdu skvělé spolupracovníky Petra Chytila nebo Tomáše Cibulce. A pochopitelně úžasnou ředitelku turnaje, moji ženu Petru. To se pak takový turnaj dělá dobře,“ řekl Černošek.

S průběhem turnaje byla spokojená také ředitelka UniCredit Czech Open Petra Černošková. „Obsazení bylo výborné, jako pořadatelé máme velkou radost, že se dařilo českým hráčům. Nejen těm, kteří to dotáhli až do finále. Důležité body před rodiči a kamarády získali mladí kluci, to nás těší. Je to jeden z hlavních důvodů, proč turnaj pořádáme. Návštěvnost byla výborná, diváci viděli celou řadu skvělých zápasů,“ pochvalovala si ředitelka UniCredit Czech Open. „Trošku nás zlobilo jen počasí, i to se podařilo zvládnout. Musím poděkovat celému svému týmu. Jeho nasazení přispělo k tomu, že jubilejní ročník byl opravdu důstojnou oslavou tenisu,“ dodala Černošková.

 

Ohédnutí za jubilejním 30. ročník tenisového challengeru UniCredit Czech Open najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 19. června