Nejen pro nadcházející letní období nabídne město Prostějov obyvatelům a návštěvníkům novou dobrodružnou hru pro rodiny s dětmi – výlet s tajenkou. Autorkou je Lucie Nachtigallová, která se tvorbě turisticko-zábavních her věnuje dlouhodobě.

 

Na webu Velká dobrodružství - Prostějov - Hanácký Jeruzalém plný příběhů (velkadobrodruzstvi.cz) si zdarma můžete stáhnout výlet, který vás provede Prostějovem a při němž se zastavíte na 11 místech. Nejen že se seznámíte s příběhem „hanáckého Jeruzaléma“, ale výsledkem vašeho putování bude i rozluštění zajímavé tajenky.

„Trasa začíná na náměstí T. G. Masaryka, dále pokračuje kolem sedící sochy rodáka Jiřího Wolkera, poté k zámku, Smetanovými sady, kolem Národního domu, do botanické zahrady, bývalými židovskými uličkami zpět na náměstí. Samozřejmě neprozradím kompletně celou trasu, všechna zastavení a úkoly, to už bude na účastnících hry. Věřím, že se malí i velcí nejen projdou naším krásným městem, ale že se opět dovědí i něco nového,“ shrnuje koncept putování s tajenkou 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Na výletě budeme hledat „skrytosti“ na sochách, luštit tajuplné nápisy na budovách a bludných kamenech, pozveme vás do botanické zahrady i na smutný židovský hřbitov. Ostatně, do Prostějova stojí za to přijet. Také filmaři totiž mají toto město rádi. Natáčely se zde některé díly seriálu Četnické humoresky nebo Četníci z Luhačovic,“ dodává autorka výletů s tajenkou Lucie Nachtigallová.