Do užšího okruhu favoritek se před letošním Wimbledonem výrazně přihlásila Petra Kvitová. Exprostějovská tenistka na turnaji v Berlíně porazila všechny své soupeřky a vybojovala již jednatřicátý titul v kariéře. Kvůli dešti přitom musela čtvrtfinále a semifinále odehrát v rozmezí několika hodin, se vším se skvěle vyrovnala.

„Ze svého výkonu mám opravdu dobrý dojem. Každý titul mi udělá vždy velkou radost. Pro ty pocity z vítězství hraji tenis, v Berlíně jsem si jich užila hodně. Vždy je skvělé, když po posledním utkání můžeme zvednout ruce nad hlavu,“ radovala se z vítězství Kvitová, která se dokázala vyrovnat i s nepříjemným čekáním na start čtvrtfinálového duelu. „Bylo to docela náročné. Naštěstí jsem ani v jednom utkání nemusela jít do třetího setu. Zápasy byly docela rychlé, nestály tolik sil,“ dodala bývalá hráčka TK Afrofert Prostějov.

Ve finálovém duelu porazila Chorvatku Donnu Vekičovou. V prvním setu měla Kvitová velmi silnou pasáž od stavu 2:2, když získala čtyři gemy v řadě a zakončila úvodní dějství na returnu. Ve druhém setu měla naopak Vekičová dobrý vstup, rychle získala brejk a postupně se dostala do vedení 5:3. Kvitová ale nechtěla nechat utkání zdramatizovat, povedlo se jí srovnat na 5:5 a nakonec dovedla souboj do tiebreaku, ve kterém měla lepší nervy. „Třetí set byl blízko, soupeřka měla dokonce setbol. To jsem ale nechtěla připustit. V některých výměnách jsem proto hrála docela na velké riziko, vyšlo to ideálně,“ poznamenala spokojeně Kvitová.

Další bývalá hráčka prostějovského extraligového turnaje Karolína Plíšková v úvodním kole nestačila v českém souboji na pozdější vítězku a do osmifinále se nedostala ani Kateřina Siniaková, kterou porazila světová sedmička Coco Gauffová ze Spojených států amerických.