Tradice Mikulášského běhu, který místní Sokol pořádá každým rokem, se letos rozrostla ještě o jeden běžecký závod. V první květnovém víkendu se zde uskutečnil premiérový ročník Otaslavického májového krosu, jež spadá do Vyškovské běžecké ligy. V pěti kategoriích žen a mužů se i přes nepříznivou předpověď počasí zúčastnilo více než třicet běžců. Trať dlouhou osm kilometrů si všichni běžci velmi pochvalovali.

„V minulém roce dorazili běžci z Vyškovska na náš Mikulášský běh a zalíbila se jim okolní příroda. Nabídli nám tak, abychom jim uspořádali jeden ze závodů, s čímž jsme souhlasili. Nachystali jsme závodníkům čtyřkilometrový okruh, který museli absolvovat dvakrát. Z reakcí vím, že lidé byli spokojení, a mám radost, že jsme to zvládli i z organizačního hlediska,“ uvedl starosta Sokola Pavel Skalický.

Ti nejrychlejší v kategorii mužů zvládli osm kilometrů s mírným převýšením po různých cestách za necelou půlhodinu. V cíli ale byli všichni spokojení. Ty nejlepší z každé kategorie pak čekalo vyhlášení a šest nejlepších běžců mezi muži i ženami získalo i ceny od místního Sokola. „Trať byla perfektní, myslím si, že to přesně splnilo to, co bychom od takového závodu čekali. Je tu nádherné okolí a je škoda, že jsme toho nevyužili už dříve. Příští rok určitě znovu přijedeme a pevně věřím, že nebude hrozit déšť a bude tu i větší účast,“ nastínila vítězka mezi ženami Irena Pospíšilová.

Absolutní pořadí mezi muži:

1. Tomáš Steiner (AK Drnovice)

2. Lukáš Soural (AK Drnovice)

3. Pavel Dvořák (Atletika Alojzov)

Absolutní pořadí mezi ženami:

1. Irena Pospíšilová (AK Drnovice)

2. Anežka Langhammerová (AK Drnovice)

3. Lenka Hrabovská (AK Drnovice)