Už druhý týden funguje provoz pivní budky „U vodníka“ v Bílovicích, kde se mohou návštěvníci těšit na točené pivo a bezinkovou limonádu. S nápadem na zprovoznění této novinky přišel majitel místní restaurace U Hochvaldů, který prozradil, že se zatím jedná o začínající provoz a věří, že se zákazníkům bude líbit.

Nápad se zrodil už na začátku jara, následně doznal realizace. „Máme otevírací dobu až v pozdějších odpoledních hodinách. Stávalo se často, že když jsem byl například pro zboží nebo uklízel v hospodě, tak nejen projíždějící cyklisté, ale i místní říkali, že by si zrovna v tu dobu dali pivo nebo limonádu. Jenže nejde být v hospodě neustále, tak jsme se do toho pustili. Naše dílo nově funguje u hřiště a navazuje na cyklostezku,“ prozradil Jaroslav Hochvald.

Z nabídky mají návštěvníci na výběr pivo Zubr Grand a bezinkovou limonádu. Vše je navíc chráněno před možností, aby si alkohol mohly zakoupit děti, automat „nalévá“ na občanský průkaz. Platit se dá hotově i kartou a místo také nebylo vybráno náhodně. „Jednak hrálo roli to, že je v okolí příroda a lidé tak mohou posedět v pěkném prostředí, ale také nedaleká cyklostezka, která vede s Kostelce na Bělecký Mlýn. Věřím, že si toto místo lidé oblíbí,“ doplnil majitel.

Na nějaké hodnocení je ale podle něj brzy. „Zatím jsme necelých čtrnáct dnů v provozu. Uvidíme, jaké budou reakci od lidí, také ale, jak se k tomu budou chovat. Podle toho se uvidí, zda z toho vůbec vznikne dlouhodobější tradice.“ doplnil Hochvald.