Pomalu, ale jistě nastává pro někoho poněkud smutnější období pro školáky. Blíží se totiž úplný konec letních prázdnin, což některá dítka ještě možná ani nedokáží vstřebat. Ale je to tak, vždyť už za týden usednou školáci po více než dvou měsících znovu do lavic. Společnost Atrakce Zdeněk Hořava připravila uplynulou neděli pro malé i velké v Kolářových sadech den plný zábavy, soutěží i písniček od známého diskžokeje Hanse. To vše s názvem Ahoj prázdniny a za mediálního partnerství PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

Organizátorům způsobovalo vrásky na čelech nejisté počasí, když po noční bouři hledalo cestu do Kolářových sadů ze začátku akce méně návštěvníků, než se čekalo. „Je stále zamračeno, ale já věřím, že postupem času si lidé se svými dětmi cestu sem k nám najdou,“ modlil se zhruba hodinu po zahájení akce Zdeněk Hořava, který společně se svým bratrem Michalem tuto skvělou akci pro děti i dospělé připravil.

„Patronát nad dnešní akcí Ahoj prázdniny převzal primátor Prostějova František Jura a velice úzce jsme spolupracovali s hokejovým klubem SK Prostějov 1913,“ připomněl Hořava s tím, že právě hokejoví trenéři připravili pro návštěvníky hned několik pohybových aktivit.

„Dále tu máme skákací hrady, laserovou střelnici, několik stanovišť se soutěžemi, stánek s virtuální realitou, děti si mohou nechat pomalovat obličej a další atraktivní hry a soutěže. Samozřejmě nechybí ani stánky s bohatým občerstvením, u kterých si lidé mohou dát něco k pití, dobrou kávičku, pivečko anebo zde poobědvat či na závěr akce povečeřet,“ usmál se druhý z bratrů Hořavových Michal. „Snažili jsme se do Prostějova přitáhnout i další zajímavosti. Jsou zde k dispozici návštěvníkům i zástupci české firmy na výrobu elektrokoloběžek, což je dnes velice módní záležitost. Pro dospělé návštěvníky zde pak je stánek s finančními poradci nebo rady různého druhu mohou předat i zástupci zdravotních pojišťoven,“ prozradil Zdeněk Hořava.

Přestože po začátku akce v deset hodin dopoledne bylo okolí prostějovské hvězdárny v Kolářových sadech zaplněno návštěvníky jen řídce, po poledni sem už přicházely davy dětí i dospělých. „Přišla jsem dnes pouze s šestiletou dcerou, o tři roky starší syn je ještě na prázdninách mimo Prostějov. Janička jde za týden poprvé do školy, takže také ona se vlastně přišla rozloučit s prázdninami. Nejvíce ji zajímá ten velký skákací hrad,“ svěřila se Večerníku Martina Snášelová z Prostějova.

Jestliže se děti chtěly rozloučit s letními prázdninami, v Kolářových sadech tak mohly v neděli učinit naplno.