Vážení příznivci prostějovského hokeje a sportovní přátelé,

je mi ctí a osobním potěšením představit vám nový hokejový klub SK Prostějov 1913, s.r.o. Klub, jehož základy jsou postaveny na tradici a blízkém vztahu k našemu městu.

Naše filozofie se odráží jak v samotném sloganu u názvu klubu, tak v regionálním patriotismu směrem k obchodním partnerům a hráčskému kádru. Vedení, realizační tým i hráčský kádr je sestaven s ohledem na minulou, nebo současnou vazbu k městu Prostějov. Mezi naše obchodní partnery patří mimo regionální společnosti a firmy samozřejmě i statutární město Prostějov, jehož znak je součástí klubového loga.

S kolegy ve vedení klubu jsme téměř dva roky intenzivně pracovali na struktuře a nastavení všech činností, směřujících k perspektivnímu a úspěšnému vstupu do hokejového prostředí. Pro ročník 2022-23 jsme již sestavili amatérský tým mužů, který jsme přihlásili do Záhorské ligy, jejíž se naše mužstvo stalo vítězem.

Naše snažení a přípravy vyvrcholily pro ročník 2023-24 přihlášením našeho nově vybudovaného A týmu do Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína.

V přípravě na naši premiérovou sezónu máme aktuálně 33 hráčů a to od juniorů a hráčů B mužstva, až po zkušené hokejové bardy, kteří prostějovské barvy hájili v minulosti. Všichni se do přípravy zapojili s velkou energií a motivací si vybojovat místo v kádru A týmu, což mě osobně naplňuje velmi dobrými pocity a optimismem.

Do našeho premiérového ročníku vstupujeme s očekáváním a pokorou, ale současně s velkým odhodláním a chutí být úspěšní. Osobně se těším na nové sportovní zážitky a přátelská setkání na prostějovském zimáku.

Držte nám pěsti a přijďte nás podpořit, budeme se těšit!

Karel PIŇOS,

jednatel klubu

 

Další zajímavosti, soupisku "A"-týmu SK Prostějov 1913 i exkluzivní rozhovory z tiskové konference najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 4. září