Až do poloviny září budou Arionovu kašnu na Horním náměstí v Olomouci zdobit květiny. Floristické aranžmá bylo dokončeno minulý čtvrtek dopoledne. Autorem výzdoby je jedna ze špiček svého oboru – několikanásobný mistr ve floristice ČR Jaromír Kokeš.

Projekt květinové výzdoby Arionovy kašny vznikl díky spolupráci Výstaviště Flora Olomouc a statutárního města Olomouc. „Floristické aranžmá obsahuje 1 850 květin. Ztvárňuje královskou korunu královského města Olomouc, další květiny pak symbolizují drahé kameny. Aktuální floristické aranžmá je barevně vyladěno do růžové a bílé kombinace,“ informoval Michal Poláček, tiskový mluvčí Výstaviště Flora Olomouc. Skladba květin v aktuálním aranžmá je velice pestrá. Součástí výzdoby kašny jsou například gladioly, nevěstin závoj, hortenzie, lilie, chryzantémy, alstromerie či heřmánek. „Některé květiny – jako například lilie – ještě nejsou rozvité. Je to záměr, aby výzdoba co nejdéle vydržela krásná a aby se také kolemjdoucím každý den doslova měnila před očima. V plném květu bude výzdoba podle Jaromíra Kokeše zhruba za tři dny. Záleží samozřejmě na počasí,“ dodal Michal Poláček.

Nazdobená kašna se těší zasloužené pozornosti veřejnosti. Obdivují ji jak Olomoučané, tak i turisté. V plánu jsou dvě obměny aranžmá. A to ve čtvrtek 31. srpna a v pátek 8. září. Pokaždé se změní barevné ladění aranžmá. Květiny budou kašnu zdobit do poloviny září.

 

 

Speciální přílohu VEČERNÍK V KUCHYNI & BYDLENÍ a ZAHRADA můžete i nadále zakouoit v redakci PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku ve Vrahovické ulici