Týmovým soutěžím kralují tenisté Prostějova také v kategorii dorostu, což potvrdil šampionát družstev. Sestava TK Agrofert ve čtvrtfinále porazila Plzeň 7:2, v semifinále výběr 1. ČLTK Praha 6:3 a v souboji o titul Spartu 5:1 a obhájila loňský titul.

„Semifinálový souboj byl náročný, protože po singlech byl stav vyrovnaný. Ale finále bylo stejně těžké, byť konečný výsledek vypadá jednoznačně. Tři zápasy se ale hrály na tři sety, tým to skvěle zvládl,“ těšilo kapitána vítězů Tomáše Josefuse.

Ve finále celek Prostějova posílil Jakub Menšík, který se několik hodin před zápasem vrátil z Davis Cupu ve Španělsku a získal cenný bod, když po boji porazil Jakuba Filipa. „Měli jsme to v plánu delší dobu. Všechno se stihlo, Jakub jako odchovanec Prostějova chtěl klubu pomoci. Vyšlo to ideálně, i když to bylo celkem náročné,“ poznamenal Josefus.

 

MČR dorosteneckých družstev – finále:

TK Agrofert Prostějov – TK Sparta Praha 5:1

Výsledky jednotlivých utkání: Menšík – Filip 7:5, 4:6, 6:3, Durič – Brunclík 6:3, 1:6, 6:1, Bejlek – Kovačková 6:3, 6:1, Tomajková – Oktiabrevaová 4:6, 6:4, 3:6, Mrva – Kalina 6:3, 6:3, Kumstát – Peták 6:3, 6:3

 

 

40 lista tenis