Do skvělé formy se v závěru sezóny dostala Kateřina Siniaková, která patří manažerské stáje šéfa prostějovského tenisu Miroslava Černoška. Po finálové účasti v Hongkongu získala titul na turnaji v Nan-čchangu a po zisku druhého letošního triumfu poskočila na dvaačtyřicátou příčku světového žebříčku.

 

„Letošní rok nebyl z pohledu dvouhry vůbec snadný. Několikrát mě zastavilo zranění, výkony nebyly vyrovnané. Musela jsem překonat řadu překážek. V posledních týdnech jsem za to byla odměněna,“ prohlásila tenistka, která se v turnaji nevešla mezi nasazené, přesto dokázala zvítězit.

Především finálový duel s krajankou Marií Bouzkovou nabídl úžasnou podívanou. Bitva dvou českých tenistek trvala více než tři a půl hodiny. Nasazená trojka získala poměrně snadnou první sadu, Siniaková vyrovnala až ve zkrácené hře druhého dějství a stejným poměrem získala i rozhodující set. Pro titul si došla i přes tři odvrácené mečboly.

„Byl to neuvěřitelný souboj. Začátek se nepovedl. Ale nechtěla jsem dopadnout jako na minulém turnaji, kde mi chyběl kousek k titulu. Prala jsem se o každý míč, ani na vteřinu jsem nepřestala věřit, že můžu uspět. Klíčové míče, a to včetně odvrácených mečbolů, jsem zvládla. Únava je velká, ale radost ještě větší,“ smála se Siniaková.

 

MUŽI

Stockholm – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (6) – Přižmič (Chorv.) 3:6, 5:7.

Santa Fé – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva (4) – Vallejo (Paraguay) 6:0, 0:6, 6:3; Svrčina – Ficovich (Argentina) 6:3, 6:2. 2. kolo: Kopřiva – Burruchaga (Arg.) 6:3, 6:0; Svrčina – Bagnis (Argentina) 3:6, 4:6. Čtvrtfinále: Kopřiva – Delbonis (Argentina) 6:4, 6:3. Semifinále: Kopřiva – Pellegrino (Itálie) 1:6, 3:6

Olbia – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Blanchet (Francie) 5:7, 1:6

ŽENY

Nan-čchang – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková – Wang Jü-chan (Čína) 6:3, 6:3. 2. kolo: Siniaková – Grachevová (7-Francie) 6:4, 6:3. Čtvrtfinále: Siniaková – Siegemundová (Německo) bez boje. Semifinále: Siniaková – Fernandezová (Kanada) 7:5, 6:4. Finále: Siniaková – Bouzková (ČR-3) 1:6, 7:6, 7:6.