Na „stopce“ se prostě zastavit musí, stejně tak se musí dát přednost vozidlům jedoucím po hlavní komunikaci. Vždyť toto se proboha už učí děti na dopravním hřišti! Šofér Volkswagenu ovšem předvedl zcela jiné chování a zavinil nehodu, kdy na hlavní silnici na katastru Kralic na Hané srazil řidiče malého motocyklu Babetta.

 

Jenže, projet rovně křižovatku v Kralicích na Hané chtěl ve středu 18. října před polednem osmačtyřicetiletý řidič golfu. A asi zapomněl, že na dané křižovatce platí přednost zprava. Co čert nechtěl, zrovna ve chvíli, kdy automobilista vjel do křižovatky, vyřítil se zprava vášnivý cyklista-babetista. Automobil do třiašedesátiletého muže narazil a motorkář upadl na zem.

„Po ulici Háj v Kralicích na Hané jel osmačtyřicetiletý muž ve vozidle Volkswagen Golf směrem ke křižovatce s Kralickou ulicí. Křižovatku chtěl projet rovně na Rovné ulici, ale při jízdě nedal přednost zprava přijíždějícímu řidiči motocyklu značky Babetta a došlo ke karambolu. Bokem vozidla zachytil přední část motocyklu, po kterém došlo k pádu motorkáře a k jeho zranění,“ informovala podrobněji k celé události Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouc.

Záchranáři převezli řidiče Bebetty do prostějovské nemocnice na ošetření. „Neprokázalo se, že by některý z účastníků nehody před jízdou požíval alkohol. Hmotná škoda byla vyčíslena na třicet tisíc korun,“ dodala mluvčí krajské policie.