Premiérová sezóna hokejistů SK Prostějov 1913 se zatím ukazuje velmi pozitivně a muži sbírají pravidelně body, což jen potvrzuje, že skutečně mohou hrát až o postup do druhé nejvyšší soutěže. To však zatím nemá cenu předbíhat. Možná bych teď spíše trošku otevřel jiné téma, ve kterém zatím tak velký důvod ke spokojenosti nevidím.

Tím není nic jiného než mladí hráči. Těch se zatím nezapojuje tolik, jak bych sám čekal. Tušil jsem takový mix, že do každého útoku by jeden mladík mezi dva zkušené borce přijít mohl, to se však neukazuje. Nastává tak otázka, zda je to kvůli tlaku na výsledky, či špatné práci právě mladých hráčů, kteří by se o dres měli rvát.

Jak sám přiznal kouč Janeček, tak u starších hráčů je vidět daleko větší zápal než u těch mladých, což je obraz dnešní doby, ale zároveň i zdvižený prst, protože mladí by si měli rychle uvědomit, že jestli s hokejem chtějí pokračovat a hrát alespoň na nějaké úrovni, tak to nepůjde samo, trpět by tím začala i koncepční práce klubu.

Třeba by k nakopnutí pomohl i vstřícný krok k zapojení mladíka mezi dva zkušené bardy. I samo o sobě to zní jako ideální scénář, kde by se spojila zkušenost s rychlostí a dravostí. Ale jen na dobré slovo a bez makání to prostě nepůjde. Jistě by to však i široká veřejnost uvítala.