V pátek 29. ledna měl úctyhodné šestadevadesáté narozeniny Jan Mrázek, bývalý vynikající prostějovský atlet a později i trenér, místní rodák. K jubileu mu přejí vše nejlepší a hlavně pevné zdraví všichni zdejší atleti. A se srdečnou gratulací se připojuje také redakce Večerníku.

Jan Mrázek byl dlouholetým československým reprezentantem, specializoval se na překážkové sprinty. Hned sedmkrát se stal mistrem ČSR v běhu na 110 metrů překážek, národní rekord překonal na trati 200 metrů překážek. A jedno zlato z tuzemského šampionátu přidal i ve skoku do dálky.

Během aktivní kariéry absolvoval v reprezentačním dresu celou řadu mezistátních utkání, mimochodem společně se slavnými manžely Zátopkovými Emilem i Danou, s nimiž se osobně kamarádil. Stal se rovněž mnohonásobným vítězem domácí Velké ceny města Prostějova.

Po ukončení závodní dráhy pokračoval s atletikou jako trenér a pomohl vychovat další výborné překážkáře, například Milana Čečmana, Františka Slavotínka, Zdenu Černou, Viktora Zbožínka či olympijského vítěze v desetiboji Roberta Změlíka.

Od roku 2006 je Jan Mrázek členem Síně slávy prostějovského sportu.