Poslední dobou se s divácky přitažlivými duely prostějovských volejbalistek na vlastním hřišti doslova roztrhl pytel. Po Liberci a Soluni teď do Národního sportovního centra přijede třetí silný soupeř za sebou. V 11. kole extraligy ČR 2023/2024 nastoupí ženy VK tuto sobotu 25. listopadu od 17.00 hodin proti Šelmám Brno.

Oba nadcházející protivníci se potkali hned v prvním střetnutí tohoto soutěžního ročníku na jihu Moravy, kde 7. října tehdejší vzájemná bitva dopadla po nesmírně vyrovnaném průběhu těsně 2:3 (23, -21, 20, -23, -12). Vékáčko většinu času tahalo za trochu kratší konec herního provazu, neustále muselo dotahovat a na perně vydřené vítězství dosáhlo až obratem v závěru tiebreaku.

Brněnské družstvo pak i v dalším průběhu sezóny potvrzuje své nezpochybnitelné kvality. V nejvyšší tuzemské soutěži celou dobu drží třetí místo, když podlehlo už jen v Liberci 0:3 a všechny ostatní celky tříbodově porazilo, většinou 3:0. Navíc jako jediné z českých klubových zástupců postoupilo dál na evropské pohárové scéně, když v CEV Cupu vyřadilo maďarský Balatonfüred po výsledcích 3:1 a 2:3.

Proč jsou vlastně Jihomoravanky – mimochodem úřadující vicemistryně republiky – i po dílčí obměně hráčského kádru pořád tak nebezpečné? Zůstalo jim pohromadě nadmíru dobré a zkušené jádro týmu, tedy nahrávačka Pavla Šmídová, blokařky Ivona Marková s Annou Širůčkovou a libero Adéla Chevalierová, jež doplnily letní posily: dánská univerzálka Rosa Madsen, smečařky Simona Janečková a Antonie Kelnárová.

Vše diriguje nový, ovšem velmi ostřílený kouč Jaroslav Vlk. Ten si zatím dokázal poradit s početně dost úzkou soupiskou svých svěřenkyň bez tolika možností střídat. „Samozřejmě víme o přednostech Šelem Brno a jejich síle, na což se musíme důkladně připravit. Doma se chceme prezentovat co nejlepším výkonem a vyhrát,“ řekl jasně hlavní trenér VK Pristějov Michal Matušov.

41 vk lista