Spoustu hráčských i trenérských zástupců měl klub Vosíme.cz Korfbal Prostějov v reprezentačních výběrech České republiky U19 i U17 na mezinárodním turnaji Korfbal Challenge 2023, který se konal hned po vánočních svátcích v nizozemském Rotterdamu.

Tým ČR do devatenácti let vede jako hlavní kouč David Konečný, jeho asistentem je Petr Galíček a do kádru během zahraničního klání patřili Lenka Buriánková, Eliška Křížková a Zuzana Janáková. V Holandsku z toho byly následující výsledky: Noord-West 6:9, Zuid-West 10:11, Noord 6:8, Oost 6:8, Zuid 8:5, Anglie 11:3, Belgie 8:6, West 2:12. A konečné sedmé místo.

Český kolektiv U17 vedou hlavní trenér Martin Švévajs a jeho asistenti Josef Valenta, Tomáš Buriánek a Vojtěch Ošťádal, hráčské zastoupení měl prostějovský klub na Korfbal Challenge hned sedminásobné (Klára Vajdečková, Ivana Zbořilová, Ondřej Poslušný, Matěj Rozkošný, Adam Jankovič, Adam Fidler, Adam Binko). Výsledky: Alblasserwaard 14:8, De Wouden 6:6, Randmeren 12:6, De Venen 12:6, Den Haag 11:8. V celkovém pořadí to znamenalo cenné prvenství!

Družstvo U19 tak splnilo své cíle sběrem nových zkušeností, sehráváním se a obecně vystoupením na takto významném turnaji. Sedmnáctka jej navíc dokázala ve své věkové kategorii i ovládnout, přičemž triumf z tradiční akce v Nizozemsku jakožto korfbalové Mekce pomohl vybojovat mančaft tvořený převážně hanáckou enklávou!