Skupina B ve III. třídě OFS Prostějov je v letošním ročníku 2020/2021 zcela jistě sledovanější soutěž než v letech předešlých, a to díky dvěma novým klubům z okresu Olomoucka. Dosavadní průběh zatím potvrzuje předsezónní předpoklady o tom, že „béčko“ nejnižší třídy výrazného favorita nemá.

Dvěma celkům se sice mírně odskočit podařilo, ale náskok Luké a Hvozdu do jarní části ještě nemusí nic znamenat. Stále se jedná o rozdíl, který mohou změnit dva zápasy, a najednou může vyskočit některý z čekajících pěti vlčáků, kterých se do jednoho bodíku vklínilo hned pět. Spodek si zabraly rezervy, což se před začátkem ročníku také dalo předpokládat.

I když se podzimní část nestihla dohrát ani v „pralese“, dá se určitě ze sedmi odehraných kol z devíti vypozorovat, kdo by chtěl v letošní sezóně hrát prim. Ve velkém stylu do svého sousedního okresu vstoupila Luká, která prošla prvních pět kol jako nůž máslem, a i přes dvě porážky na závěr vévodí průběžné tabulce. Hned v závěsu už se nachází celek Hvozdu, který po dvou letech trápení vypadá, že jde zase správným směrem.

Za touto dvojicí se vytvořila malá čtyřbodová propast. V ní se do jediného bodu rozdílu naskládala hned pětice mužstev, která může do konečného pořadí rozhodně promluvit. Dvouciferný počet bodů dokázali posbírat ve Zdětíně a Čechách pod Kosířem. Jen o bod méně mají Kladky, Přemyslovice i druhý nováček z Vilémova. Především u Kladek, které ovládly předcházející ročník a v letošní sezóně se dostaly až do finále poháru, nejsou se svými výkony spokojeni.

Všechna tyto mužstva jsou navíc schopna brát si body navzájem a je otázkou, zda to tak bude pokračovat i v jarních bojích, případně se někdo z nich vyhoupne nahoru. Dvě příčky na spodní části tabulky si zarezervovala béčka Protivanova a Brodku u Konice, která zkrátka pravidelně na další celky zatím nestačí. Do jarní části by však i ona mohla překvapit a někoho z popředí připravit o důležité body v konečném zúčtování.

Pokud se tedy jarní polovina sezóny 2020/2021 odehraje, čeká tuto skupinu zcela jistě napínavé drama, které by mohlo být opravdu zajímavé sledovat, je však otázkou, zda někdo z těchto celků bude chtít postoupit o úroveň výše.