Areál prostějovského velodromu se v posledních letech náležitě modernizoval a město do něj investovalo miliony korun. Zbývá už snad jediné, a to dokončit a rozšířit asfaltový chodník uvnitř betonového oválu. Prostějovští konšelé na svém posledním zasedání schválili rozpočtové opatření ve výši přes jeden milion korun, aby tato investice mohla být dokončena. Město tak spolku SKC Prostějov dotaci navýší kvůli inflaci, a to velice výrazně!

 

Rada města doporučuje zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši 1 069 999 korun spolku SKC Prostějov na dokončení a rozšíření cyklistického asfaltového chodníku uvnitř velodromu.

Cyklistický asfaltový chodník uvnitř velodromu ve tvaru oválu slouží pro nezbytné rozjetí před závody a vyjetí cyklistů po závodech. Chodník propojuje dlážděné cyklistické boxy po obou stranách, ve kterých jsou umístěni cyklisté po dobu závodu. „Chodník byl příčně rozpraskán po celé šíři a byl celkově poškozen. V současné době jsou prováděny práce na rekonstrukci klasického asfaltového chodníku s podložím písek, kamenná drť, odolného vysokým teplotám. Tyto práce jsou realizovány i z dotace města Prostějova,“ říká náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že pokračováním je rozšíření chodníku z důvodu využití in-line bruslaři a zkapacitnění pro větší počet cyklistů. „Vzhledem k inflaci a nepředvídatelným výdajům, které nebyly spolku v roce 2023 známy, došlo k navýšení ceny stavebních prací. Proto předložil spolek žádost o dotaci na dofinancování rekonstrukce oválu,“ dodal Rozehnal s tím, že celkové náklady na rekonstrukci vyčíslil spolek na 1 799 999 korun.