První domácí duel čeká na fotbalisty Prostějova v sobotu 9. března, kdy od 10.30 přivítají ve svém azylu v Holici nedalekého soupeře, a to rezervu Sigmy Olomouc. Paradoxně to tak budou mít hosté blíže než domácí celek.

Po duelu na půdě rezervy pražské Sparty to však bude další důležitý souboj o body, které mohou hrát v konečném důsledku velkou roli ve spojení se záchranou. Pikantní souboj to bude i pro nového lodivoda Prostějova Radima Kučeru, jenž v Sigmě strávil řadu skvělých let své kariéry.

Ve vyrovnané tabulce potřebuje pravidelně body i rezerva Sigmy. V jejím dresu by se po odchodu z Prostějova mohl objevit Jakub Elbel, pro něhož by tak šlo o speciální zápas. Na opačné straně bude hrát proti svým kamarádům zase Jakub Matoušek či Patrik Slaměna. Do zápasu by naopak neměl zasáhnout Adam Bednár, který je v Prostějově na hostování a proti Sigmě si sám nepřál hrát.

V podzimní části se utkání na stadionu Sigmy odehrálo v deštivém počasí a diváci byli svědky dvou odlišných podzimů, kde se v prvním všichni bavili a ve druhém to byla velká nuda. Po utkání se body spravedlivě dělily a po třetím kole nebyl s remízou spokojen ani jeden celek. V rámci přípravy se mužstva potkala ještě po skončení podzimu, kde to skončilo remízou. V průběhu Tipsport ligy se pak eskáčko postavilo „A“ mužstvu.

Zůstává také otázkou, zda se sestava rezervy nějakým způsobem nezmění po konci kouče hlavního mužstva Václava Jílka. Na tyto otázky však můžete znát odpovědi, pokud dorazíte na stadion 1. HFK Olomouc, kde eskáčko našlo svůj azyl. Výkop je jako tradičně naplánován na sobotních 10.30 hodin.