Fotbalisté Prostějova si zpestřili reprezentační přestávku přátelským duelem, když ve čtvrtek dopoledne odehráli zápas na hřišti ve Spytihněvi proti ligovému soupeři ze Zlína. Oba trenéři dali příležitost od začátku spíše hráčům, kteří zatím nedostali takovou minutáž, a postupně protočili téměř dvě jedenáctky. Pár desítek diváků pak sledovalo poměrně nudný první poločas, v němž se jen něco málo událo u vápna Prostějova. Ve druhém se ale tempo zvýšilo a Prostějov si odvezl cennou remízu, ale především potřebnou zápasovou minutáž a praxi.

V úvodu utkání si oba celky vyměnily po první zajímavější kombinaci své pokusy. Domácí Vukadinovič si ale nepřišel na brankáře Muchu a na opačné straně mířil Slaměna mimo tři tyče. V dalších minutách se pak projevila větší aktivita ligového celku, ale v průběhu dalších minut se skóre mezi brankářem Muchou a Vukadinovičem rozrostlo ve prospěch brankáře o další dva pokusy. Čtvrtý pokus aktivního Srba už ale ve 44. minutě v brance skončil. Míč si příkladně nachystal a obstřelem na zadní tyč zamířil přesně – 1:0.

Do druhé půle se na obou stranách sestava o něco obměnila. Úvod však nadále patřil domácím a první střelu si připsal střídající Fantiš, který však pálil mimo. V 54. minutě se ale skóre měnilo podruhé. Vukadinovič utekl po pravé straně svým pronásledovatelům a míč předložil do ještě výhodnější pozice Reiterovi, ten už neměl větší problém dostat míč i s přispěním břevna do prázdné branky – 2:0.

Druhá branka však hosty z Prostějova nepoložila, naopak je nakopla k mnohem aktivnějšímu výkonu i směrem dopředu. Jako první to zkoušel střídající Jaroň, který pálil vedle. Po něm už ale přišlo snížení stavu, kdy míč za obranu našel Matoušek a krásným lobem nedal Rakovanovi šanci – 2:1. Další minuty se v aktivitě střídaly obě strany, ale na větší šanci se čekalo. Jednu z nich měl za domácí Bobčík, ale mířil nad. V 80. minutě tak přišel pro domácí trest, když centrovaný míč z pravé strany od Koudelky srazil obránce Kolář, který to tak stihl dříve než dobíhající Jamiu – 2:2. Prostějov si dokonce mohl v závěru připsat i vítězství, když k němu byl blíže, ale Jamiu nedokázal míč z dobré pozice usměrnit mezi tři tyče. 

 

 

PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

FC ZLÍN – 1. SK PROSTĚJOV

2:2 (1:0)

Branky: 44. Vukadinović, 54. Reiter – 58. Matoušek, 80. Kolář vlastní. Rozhodčí: Batík – Pochylý, Pospíšil. Diváci: 55.
Sestava Zlína: Dostál (46. Rakovan) – Kolář, Simerský, Černín – Holík, Janetzký, Švach, Pidro – Reiter, Schánělec, Vukadinović. Střídali: Čelůstka, Fantiš, Cedidla, Ovesný, Hamalčík, Ndiaye, Bobčík. Trenér: Bronislav Červenka.
Sestava Prostějova: Mucha – Štěrba, Bednár, Haruščák, Zapletal – Matoušek, Mach, Matocha, Kulig, Slaměna – Jamiu. Střídali: Vejmola, Malec, Bartolomeu, Koudelka, P. Jaroň, Habusta, Rudzan, Látal. Trenér: Radim Kučera.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Lukáš MOTAL – FC Zlín (asistent trenéra)

„Utkání splnilo svůj účel. Mohli jsme ve větší minutáži vidět i hráče, kteří toho nyní příliš neodehráli. Za mě byl první poločas kvalitnější z naší strany, kdy jsme měli dobré příležitosti i zakončení. Druhý poločas už z naší strany takovou kvalitu neměl. Na konci dostali příležitost i někteří kluci z béčka. Soupeř srovnal v závěru a byly to branky, jaké bychom se měli odpustit.“

Radim KUČERA – 1. SK Prostějov

„Musím říct, že celkově se mi zápas líbil. Hráli jsme aktivně, a i po velké zátěži v tréninku bylo vidět, že kluci do zápasu dali všechny své síly. Soupeř byl kvalitní, ještě lepší byl možná terén. Krásná tráva, na takovém pažitu jsme ještě letos nehráli. Potěšili mě hráči, kteří v poslední době nedostali příliš velký prostor. Ukázali, že kádr je kvalitní a v případě potřeby mám kam sáhnout. Líbily se mi i některé individuální výkony, třeba Patrik Slaměna hrál opravdu s velkou chutí. Zápas ukázal i některé nedostatky. Třeba první inkasovaný gól byl laciný, to si musíme pohlídat. Výsledek průběhu odpovídá, můžeme být spokojeni. Teď ještě výkon přenést z přípravného do mistrovského zápasu.“