A pak se s takovými grázly potkejte na silnici. Opilý muž havaroval předminulou sobotu v Kojetínské ulicí. Ani netvrdíme, že šlo o řidiče, protože nikdy řidičský průkaz nevlastnil... Třicetiletý mladík vyjel s vozidlem Audi ze silnice a „opřel“ ho o zděnou zídku průmyslového areálu.

„V sobotu 23. března v odpoledních hodinách boural řidič vozidla Audi v Prostějově. Jel po Rovné ulici ve směru na Kojetínskou ulici a v křižovatce pokračoval přímo ve směru jízdy, kde vyjel na travnatou plochu a narazil do betonového plotu, o nějž se zastavil. Z vozidla vystoupil a odešel ve směru do centra města, kde ho v Průmyslové ulici zastavila policejní hlídka,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

U třicetiletého řidiče byla provedena dechová zkouška, která vykázala pozitivní výsledky. „Vysoké hladiny alkoholu se zastavily na hodnotách 2,17 a 2,07 promile. K požití alkoholu se podezřelý doznal a přiznal i to, že není ani držitelem řidičského oprávnění. Zdravotním personálem byl převezen do místní nemocnice k preventivnímu vyšetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová s tím, že uvedený řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.