Poslední dubnový den bude tradičně patřit pálení čarodějnic. Nejvíce lidí se pravděpodobně sejde v Plumlově, kde kromě bohatého programu pro děti vystoupí také kapely Monkey Business či Horkýže Slíže. Ovšem davy lidí lze v úterý 30. dubna očekávat i na dalších místech regionu, některé obce jako například ve Ptení či Kralicích budou pálit již nadcházející sobotu 27. dubna. Přinášíme seznam alespoň některých z nich.

 

 U Abrahámka už v pátek

 Jako vůbec první se do pálení čarodějnic pustí organizátoři z prostějovského Sportcentra DDM, kteří zvou všechny už v pátek 26. dubna do čarodějného háje u Občerstvení u Abrahámka. K registraci se svými malými čarodějkami a černokněžníčky se můžete dostavit průběžně od 15.00 do 17:30 hodin. V čarovné zóně tak bude možné vybublat žabinec u Čáryfuka, namíchat svůj čarovný lektvar, vyrobit si „mazlíčka“ u Hadimíry, zkrášlit se v salónu šerednosti, absolvovat jízdu na koštěti a další záludnosti. Po zdolání většiny čaroúkolů si za odměnu vyzvednete malou odměnu a lístek na špekáček. Připravena bude i tombola.

 Ve Ptení už v sobotu  

 Ve Ptení akci pořádají sokolové ve spolupráci s místní školou. V areálu za místní sokolovnou se sejdou již v sobotu 27. dubna od 16:00 hodin. Připraveny budou čarodějnické hrátky pro malé i větší, občerstvení pro všechny. Lidé si budou moci nakoupit špekáčky přímo na místě.   

 V Kralicích v parku

I v Kralicích na Hané budou čarodějnice pálit už v sobotu 27. dubna v sokolském parku. Všichni se sejdou v 15:00 hodin před sokolovnou, odkud se vydají k parku. Připraven bude kejklířský workshop, světelná i ohňová show, vyhlášení královny čarodějnic, malování na obličej, soutěže, skákací hrad i večerní diskotéka.

Ve Vrahovicích na hřišti

Také na fotbalovém hřišti ve Vrahovicích se bude pálit již v sobotu od 15:00 hodin. Připraveny budou čarodějnické soutěže, malování na obličej a opékání špekáčků. Zapálení vatry je plánováno na 19:30 hodin.

V Konici za každého počasí

V Konici se čarodějnice sejdou v zámeckém parku od 20:00 hodin, zapálení vatry je naplánováno na 22:00 hodin. Všem přítomným zahraje kapela Alien. O půlnoci nastane velký rej čarodějnic, nejlepší z nich vyhraje flašku. Za deště se akce přesouvá do KD Jesenec.

 V Němčicích s Orionem

V Němčicích nad Hanou akci uspořádá osvědčené SVČ Orion. Čarodějnice se sejdou na parketu u stadionu od 19:00 hodin. Připraveny budou soutěže pro děti i dospělé, občerstvení a špekáčky. K zapálení ohně dojde zhruba ve 20:00 hodin.  

Určice budou pálit ve velkém

 V Určicích se pálení čarodějnic těší obrovské oblibě. Zde se všichni v úterý sejdou od 15:00 hodin na „Starém“ hřišti v blízkosti lesa. SDH Určice a Společenství zábavy Domeček si společně připravily hry pro děti, parkour show a soutěže. Vystoupí taneční kroužek paní Miklíkové. Připravena bude i hasičská show a soutěž. Samozřejmostí bude malování na obličej i občerstvení.

V Nezamyslicích postaví i májku

V Nezamyslicích spojí sobotní pálení čarodějnic se stavěním májky. Všichni se sejdou od 15:50 hodin u hasičárny. Následovat bude průvod na hřiště, kde budou připraveny soutěže pro děti, hudba, udírna i bar. Vytrvalci se budou moci od 23:50 zúčastnit přechodu z 30. dubna na 1. máje.