„Tady ta planeta lidí, s nejmodřejší oblohou, kdo její nádheru vidí, tomu už nechce se vrátit na tu svou!“ Pokud neznáte začátek geniálního textu k úvodní písni skupiny Olympic z alba Prázdniny na Zemi, pak jako kdybyste ani nebyli! Legendární česká kapela s nestárnoucím frontmanem Petrem Jandou vystoupila v pátek večer v beznadějně vyprodaném sále Společenského domu v Prostějově.

 

Jen tak mimochodem, za necelé dva týdny oslaví Petr Janda své 82. narozeniny, k čemuž mu prostějovští fanoušci už s předstihem pogratulovali v pátek večer. Členové kapely Olympic nastoupili ke koncertu velmi nápaditě, na pódium to vzali přes hlediště oblečeni do skafandrů! Přesně do takových, s jakými jsou zvěčněni na obalu desky Prázdniny na Zemi z roku 1980. „Chodím na ně už čtyřicet let, kdykoliv se objeví někde na Moravě. Poprvé jsem je ale viděl naživo v roce 1983 v pražské Lucerně, kdy koncertovali ke svému 20. výročí založení Olympicu,“ svěřil se Večerníku v „Kasku“ Miroslav Doležel z Prostějova.

Olympic zazpíval v Prostějově písničky jak z již zmiňovaného alba Prázdniny na Zemi, tak i z volně navazujících desek celé trilogie Ulice (1981) a Laboratoř (1984). Kdo pamatuje, tak ví... A takových nás bylo v pátek v „Kasku“ přes tisíc!