V sobotu strávili muži TJ Sokol I na pražském kurtu tři a půl hodiny, o den později svedli na dvorci týmu Areál Club Zruč-Senec téměř stejně dlouhou a dramatickou bitvu. Bohužel opět neúspěšnou. I ve 2. dějství 1. ligy družstev ČR 2021 tak prostějovští nohejbalisté podlehli venku spolufavoritovi soutěže, ačkoliv zásluhou chrabrého boje nemuseli.

Nedělní zápas se však dlouho vyvíjel přece jen jasněji ve prospěch domácích. Hanácké výpravě tentokrát chyběl Jan Matkulčík, místo něhož naskočil do sestavy David Pořízek. Logicky tudíž došlo ke změnám ve složení dvojic i trojic, síla mančaftu šla o něco dolů.

„Soupeř zvolil takovou taktiku, že postavil jednu extrémně kvalitní dvojku a druhou mnohem slabší, která snad byla i horší než jejich plonková dvojice. Proto po dvojkách panoval očekávaný stav 1:1, ale pak Zruč odskočila až na 4:1 výhrami obou trojic i zmíněného plonku,“ popisoval hlavní trenér „jedničky“ Richard Beneš.

Ani tak nebylo ještě nic ztraceno. Tomáš Roba – stejně jako den předtím – přesvědčivě ovládl singl. A byť silnější trojice Západočechů vzápětí upravila na 5:2, mohli Moravané lepším závěrem vyrovnat.

„Kluci zabrali, získali pro sebe další trojku a následně proti elitní dvojici Štolka, Stehlík s extraligovými zkušenostmi dovedli vyrovnané utkání ke stavu 1:1 na sety a 9:9. Rozhodl jediný závěrečný míč pro domácí, rázem byl konec, 6:3. V opačném případě bychom snížili na 5:4. A jsem přesvědčený, že poslední dvojka by patřila nám, neboť za AC končilo to zmíněné slabší duo,“ vyjevil Beneš svůj logický pochod myšlenek.

Jenže místo dvou remíz 5:5 Prostějované zaknihovali na startu nové sezóny u obou adeptů na postup do nejvyšší národní soutěže těsné porážky, na bodovém kontě jim po nabitém úvodním víkendu zkráceného prvoligového ročníku svítí nula. „Nesmíme se tím ale nechat rozhodit. Po herní stránce jsme určitě obstáli, jen se nám nepodařilo ani jeden těžký zápas dovést do výsledkově příznivějšího konce. Pokud takhle budeme dál pokračovat, určitě přijdou i triumfy. Ideálně hned ve třetím kole doma proti Plazům,“ nadhodil ostřílený lodivod před klíčovým střetem 5. června s dosud překvapivě úspěšným nováčkem.  

NOHEJBAL

1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2021 – VÝSLEDKY

1. kolo: SK Start Praha – TJ Sokol I Prostějov 6:4, Areál Club Zruč-Senec – NK Austin Vsetín B 6:3, MNK mobilprovás Modřice B – TJ Avia Čakovice B 6:1, TJ Slavoj Český Brod – TJ Plazy 5:5.

2. kolo: Areál Club Zruč-Senec – TJ Sokol I Prostějov 6:3, TJ Slavoj Český Brod – TJ Avia Čakovice B 6:3, TJ Plazy – MNK mobilprovás Modřice B 6:2, NK Austin Vsetín B – SK Start Praha odloženo na 4. září.

Průběžná tabulka

1. Zruč-Senec 2          0          0          12:6     4

2. Plazy           1          1          0          11:7     3

3. Č. Brod       1          1          0          11:8     3

4. Start Praha  1          0          0          6:4       2

5. Modřice B  1          0          1          8:7       2

6. Vsetín B      0          0          1          3:6       0

7. Prostějov    0          0          2          7:12     0

8. Čakovice B 0          0          2          4:12     0