Tohle lidem už hodně chybělo! První letošní pohádkové prohlídky na plumlovském zámku se po oba víkendové dny těšily obrovskému zájmu ze strany natěšených návštěvníků. Všechny termíny prohlídek se podařilo velmi rychle zaplnit. Kdo se ozval včas, ten se mohl ponořit do tří příběhů skvěle zpracovaných nadšenými ochotníky. Na koho se nedostalo, může už spřádat plány na srpen, kdy se na zámku chystají noční prohlídky.    

Jako první na návštěvníky plumlovského zámku čekal příběh, v němž čarodějnice Magi a její manžel Bujón díky chuťově výborným, nicméně krajně nebezpečným polévkám očarovali nejprve princeznu Lesněnku a následně i starostova syna Chytrolína. Zdálo se, že vykutálenou dvojici v jejich rejdech nemůže nic zastavit, až se jim však do cesty postavil čarovný flašinet a vše obrátil vzhůru nohama.

Následoval známý příběh o čertíkovi, který je sice malý, ale šikovný. Eliška ze mlejna však nakonec dala před rozpustilým pekelníkem přece jen přednost pocestnému Jindřichovi. Na samotný závěr mohly děti i jejich rodiče sledovat příběh prince Velena, který si musel vybojovat krásnou Večernici v souboji se zrádným Mrakomorem.