Počet pacientů s covid-19 v prostějovské nemocnici se ustálil na devatenácti, jeden z nich je ve velmi vážném stavu, který vyžaduje umělou plicní ventilaci. Mluvčí společnosti AGEL navíc podotkl, že stoupá procentuální pozitivita prováděných PCR testů. Naopak mezi lidmi klesá zájem o vakcinaci.

„Počet pacientů ve všech nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční se během týdne navýšil na celkový počet padesáti případů. Nejvíce jich je hospitalizováno v Přerově, ve které se zdravotníci starají o jedenadvacet pacientů, ve vážném stavu je jeden. Dalších devatenáct nemocných je v Prostějově, kdy tři z nich jsou na lůžku intenzivní péče, z toho jeden pacient vyžaduje podporu umělé plicní ventilace,“ prozradil Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti AGEL, která provozuje také prostějovskou nemocnici.

Večerník zajímalo, jaký je zájem o PCR testování v prostějovské nemocnici. Obzvláště v době, kdy neustále pokračuje enormní nárůst nakažených. „Stále velmi vysoký, za jeden den se uskutečnilo na odběrovém místě i téměř 500 odběrů. V týdnu ale také opět významně vzrostla jejich pozitivita, která se vyšplhala na čtyřiačtyřicet procent,“ informoval Knesl s tím, že naopak klesá zájem o vakcinaci. „Zájem o očkování v poslední době u veřejnosti klesá, tím i vytíženost očkovacího centra v prostějovské nemocnici,“ připustil mluvčí společnosti AGEL. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 7. února