Životní jubileum konce ledna oslavil dlouholetý fotbalový funkcionář Jiří Svozil. Za desítky let si prošel mnoha pozicemi, všechny ale měly jedno společné – lásku ke hře a oddanost ke klubu.

„Jirka Svozil je dlouholetým členem FC Kralice na Hané, a to jako trenér mládeže i dospělých. Byl taky dlouholetým jednatelem FC a pro fotbal v Kralicích je neodmyslitelnou součástí, víkend co víkend byl na hřišti jako jednatel nebo hlasatel a každý, kdo v regionu hraje, se s ním potkával na hřišti i mimo něj,“ poznamenal na adresu legendárního bafuňáře Jan Novotný, předseda klubu FC Kralice na Hané.

Fotbalový život Jiřího Svozila však není svázaný jen s oddílem. „Byl dlouhodobý funkcionář jak v OFS Prostějov, tak i na Olomouckém KFS. Dostal několik ocenění za svou celoživotní práci ve fotbale, hlavně bych chtěl vyzdvihnout jeho vyznamenání v podobě Ceny JUDr. Václava Jíry za rok 2020, kterou si převzal osobně v Praze. V současné době se věnuje jako trenér mužům v TJ Biskupice, kde vlastně začínal svoji fotbalovou kariéru,“ přidal Novotný.

A co by v Kralicích činovníkovi popřáli? „Tímto bych chtěl Jirkovi popřát za sebe a hlavně za FC Kralice na Hané všechno nejlepší k jeho krásnému jubileu, také zdraví a hlavně hodně dalších sportovních zážitků,“ vzkazuje předseda klubu, přičemž se ke gratulantům přidali také členové kralického výkonného výboru Jan Kubalák, Petr Navrátil, Zdeněk Zachar a Radovan Fabiánek, stranou nezůstali současní ani bývalí hráči Kralic.