Devadesátá léta v Prostějově definitivně skončila až v roce 2019. Stalo se to ve chvíli, kdy po ročním obnoveném provozu definitivně zavřel diskotékový klub Relax v Komenského ulici. Svého času hojně navštěvovaný podnik v době po sametové revoluci vlastnil Jiří Večeř, který byl posléze odsouzen za organizaci vraždy obchodníka s LTO. Po dlouhých letech se stejný muž dostal opět na svobodu a stál v pozadí rozjezdu obnoveného Relaxu, který však vydržel necelý rok. O Jiřím Večeřovi se přitom dá říci, že prošel podobným vývojem jako majitel známého pražského Discolandu Sylvie Ivan Jonák, o němž pojednával druhý díl diváckého hitu Devadesátky.

Rekordní divácký zájem vzbudila šestidílná televizní minisérie Devadesátky popisující vyšetřování klíčových případů devadesátých let u nás. Podobně jako v úspěšných Případech 1. oddělení vsadili její tvůrci na autenticitu policejních postupů. Kromě nich však za jejich úspěchem nepochybně stála nostalgie po divokých a uvolněných devadesátkách, kdy se z naší vlasti náhle stala v dobrém i zlém „země neomezených možností“. Zřejmě největší ohlas vzbudil právě druhý díl věnovaný životu Ivana Jonáka. Mafián, který se ještě před revolucí živil jako popelář, vyhazovač, vekslák či taxikář, si počátkem devadesátých let otevřel Discoland Sylvie, což mu na krátkou dobu vyneslo život na vysoké noze. Obtloustlý kudrnáč střídal milenky jako ponožky, což mimo jiné přispělo k jeho rozchodu s manželkou Ludwikou. Když si žena začala nárokovat právo na část Discolandu, nechal ji Jonák zavraždit. On sám ve stejné době unikal smrti jen o vlásek. V červenci 1994 vybuchla pod jeho autem silná nálož, hned o den později byl postřelen. Kulka mu prošla oběma tvářemi a vyrazila všechny spodní zuby. To už se mu však čas na svobodě krátil, po prázdninách téhož roku byl vzat do vazby. Později byl odsouzen za vraždu manželky, odseděl si celkem 12 let.

Příběh Jiřího Večeře se v mnoha ohledech tomu Jonákovu nápadně podobá. I on se vždy pohyboval na hraně zákona i on se po poměrně krátký čas topil v penězích a zejména stejně jako on provozoval vyhlášenou diskotéku. S Jonákem jej pojí také dlouholetý pobyt v kriminále. Jiří Večeř byl odsouzen za podíl na vraždě obchodníka s lehkými topnými oleji Marka Lehkého. Muž, který ve své době dlužil řadě lidí desítky milionů korun, byl v roce 1995 dovezen k řece Moravě, na tělo mu byla připojena výbušnina, která byla na dálka odpálena. Sám Večeř se nějakou dobu skrýval, po svém zatčení se rozhodl k tomuto činu přiznat. Po propuštění v roce 2016 ještě proběhl pokus dokázat mu další dvě vraždy, ten však již nevyšel.

Stejně jako Ivan Jonák se i Jiří Večeř po svém propuštění na svobodu pokoušel navázat na kdysi slavné období své diskotéky. Na rozdíl od Jonáka se mu to nakonec v roce 2018 i povedlo, když se spojil s Petrem Hrůzou. Obnovený Relax však ve stejných prostorách fungoval necelý rok, přičemž jen potvrdil rčení, že vstoupit do stejné řeky zkrátka nelze. Od té doby zůstává zavřený. Ivan Jonák si po propuštění „užil“ na svobodě pouhých 666 dní.  Nakonec zemřel v osamocení a bez majetku ve svém bytě v pražských Kobylisích na zdravotní komplikace spojené s cukrovkou. V nelehké situaci se na svobodě ocitl i Jiří Večeř, který si o svém předchozím nákladném způsobu života mohl nechat jen zdát. Přesto měl bývalý voják na rozdíl od Jonáka očividně výrazně tužší kořínek a snad i dostatek obezřetnosti na to, aby si svůj pobyt za mřížemi brzy nezopakoval. Přesto dosud nesplnil slib, který Večerníku před lety dal, že totiž po svém definitivním propuštění z vězení poskytne obsáhlý rozhovor, který odkryje mafiánské zákulisí tehdejších prostějovských „sametových zbohatlíků“. O tom, že by mezi čtenáři byl stále zájem, ostatně svědčí úspěch televizních „Devadesátek“.