Definitivní tečkou za uplynulými Vánocemi bylo páteční odstranění vánočního stromu i betlému z prostějovského náměstí T. G. Masaryka. Pracovním četám společnosti FCC Prostějov trvalo jen pár hodin, než symboly nejkrásnějších svátků v roce zlikvidovaly.

 

„Domluvil jsem, aby v pátek bylo náměstí vyčištěno od Vánoc,“ informoval Večerník už ve středu Jiří Pospíšil, první náměstek primátora. Poslední pracovní den se tedy pracovníci společnosti FCC vrhli na odstranění nejen vánočního smrku, který po anketě mezi občany získal jméno Jiskra naděje, ale během pátečních dopoledních hodin zmizely také desítky malých ozdobených stromečků okolo náměstí a rozebrán byl rovněž velký dřevěný betlém. „Letos na to jdeme jinak. Vánoční strom netaháme ze země jeřábem, ale po odstrojení postupně zespodu motorovou pilou odstraníme větve a poté rovněž postupně po kouscích rozřežeme kmen,“ řekl Večerníku přímo na místě jeden z pracovníků společnosti FCC Prostějov.

Poslední symboly Vánoc zmizely v pátek z prostějovského náměstí během tří hodin. „Větve z pokáceného stromu jako každý rok poputují do kozí farmy Rozinka v Čelechovicích, kde budou vítanou pochoutkou pro tato zvířata. Dřevo z kmene stromu bude uloženo na překladišti správce zeleně a bude určeno k prodeji jako palivové dřevo případným zájemců z řad občanů,“ doplnil ještě první náměstek primátora Jiří Pospíšil.