O hráče prostějovského eskáčka je v ostatních klubech zájem. Potvrdila to například zimní zkouška Omaleho v Mladé Boleslavi či opavský interes o Romana Balu. A v Karviné se před časem snažil uchytit Jan Šteigl. Neuspěl, nicméně je jednou nohou na cestě ke konkurenci! Minulý týden totiž strávil ve druholigové Líšni, v jejíž dresu se hned prosadil brankou proti Petržalce v přípravném zápasu.

„Pokud by na testu uspěl, jednalo by se o hostování do konce sezóny s opcí. O Šteigla ale je údajně zájem i od nejmenovaného českého prvoligového týmu,“ konstatoval sportovní manažer 1.SK Prostějov Ladislav Dudík.

Sám Šteigl, který je dlouholetým hráčem Prostějova nastupujícím v záloze i v útoku, je zatím v novém prostředí spokojený. „Je to nové prostředí, ale jsem spokojený, jsou zde dobří kluci, parta i trenéři. Pod trenérem Šustrem v Prostějově jsem pak tvrdě trénoval, což mi pomohlo s fyzičkou. Teď se tak můžu soustředit jen na to, abych podal co nejlepší výkon a ukázal se,“ vyjádřil se exkluzivně pro Večerník Jan Šteigl, který by měl v Líšni hrát zejména útočníka. Ale pokud se v týmu neuchytí? Jaká bude jeho budoucnost? „S největší pravděpodobností by nešel nikam na hostování a zůstal by v Prostějově,“ sdělil Ladislav Dudík.