Stále stejná písnička! Tak by se dala shrnout situace kolem Domova pro seniory v Bedihošti. Ten měl začít fungovat již před více jak třemi lety. Místo uvedení do provozu se však lidé dočkali pouze slibů. Přestože se termín otevření neustále posouval, nic se nezměnilo. A tak je tomu dosud.

Začátkem října 2015 posvětil kralický farář stavbu nového Domova pro seniory v Bedihošti. Za projektem stála Kateřina Koldová z nedalekých Kraliček, která však již v té době byla v osobním bankrotu. Navzdory tomu stát výstavbu podpořil dotací ve výši pěti milionů korun. Z podmínek pro její přijetí vyplývalo, že dům musí být dokončen nejpozději do dvou let. Nejenže tento termín nebyl dodržen, dům se nepodařilo dokončit ani do dnešního dne. „Je to celé úplně na nic, jsem z toho pořádně naštvaný. Dal jsem současnému majiteli ultimátum, že pokud to nebude otevřeno do poloviny letošního roku, tak případ předdám k soudu,“ vyjádřil se k aktuální situaci starosta Bedihoště Jiří Zips.

Přitom zhruba před rokem měl majitel prohlásit, že objekt je prakticky dokončen. Jediné, co bylo tehdy dle něj údajně potřeba dodělat, byla přípojka na kanalizaci. „Jak se připojíme na kanalizaci a postavíme parkoviště, tak hned proběhne kolaudace. Všechna potřebná povolení máme, věřím, že by zhruba v březnu měl být domov zkolaudován,“ řekl začátkem letošního února Jiří Slezák, který zastupuje novou majitelku společnosti Lazecká invest. Jak se Večerníku podařilo zjistit, během celé této doby se prakticky nic nezměnilo..

Lazeckou invest původně vedla právě Kateřina Koldová, přestože coby jednatel byl oficiálně veden její syn. Ten později kvůli prodeji drog skončil ve vězení. Obyvatelé Domova pro seniory by se měli těšit z nízkého nájmu. O bydlení byl mezi lidmi solidní zájem, který však kvůli neúměrným průtahům již výrazně opadl.