Minulost dožene každého. Velké problémy s ní má i Kateřina Koldová, která aktuálně stojí za projektem výstavby bytového domu v areálu Galy v Krasicích.

Kvůli svým starým dluhům však nyní čelí trestnímu oznámení. Navzdory opakovaným slibům nezaplatila jednomu z prostějovských řemeslníků za odvedenou práci. Celkem by mu měla dlužit téměř šedesát tisíc korun. Není zřejmě jediný, který po podnikatelce poptává dlužné peníze...

Trestní oznámení na Kateřinu Koldovou bylo podáno v souvislosti s činností brněnské akciové společnosti KA Partners, kterou před třemi lety zastupovala. U prostějovského instalatéra si jejím prostřednictvím objednala celkem tři zakázky. Jednalo se o instalační práce pro nemovitost na Husově náměstí a na jejím domě v Kraličkách stejně jako o montáž čističky odpadních vod na domě pro seniory v Bedihošti. Tři faktury zněly na celkem 57 599 Kč.

„K zaplacení faktur i přes četné telefonické a písemné upomínky nedošlo. Postupem času se paní Koldová úplně odmlčela. Od dalších kolegů, kteří pro ni rovněž pracovali, jsem slyšel, že čelí několika exekucím,“ vyjádřil se muž, jehož identita je Večerníku známa a který na Kateřinu Koldovou prostřednictvím své advokátky podal trestní oznámení kvůli možnému podvodu.

Podnikatelka působila ve společnosti KA Partners společně s Emilem Macků, jenž už v minulosti kvůli společnému podnikání skončil před prostějovským soudem. Nyní už je jako jediná zástupkyně vedena právě ona. „Ve společnosti KA Partners stále působím. Jinak na vaše otázky mohu říct jen tolik, že jste šťoural! A pokud tak rád chodíte po soudech, je velice dobře možné, že se před ním brzy objevíte i vy sám,“ zareagovala Kateřina Koldová poněkud podrážděně na otázky týkající se jejích závazků vůči uvedenému prostějovskému řemeslníkovi. Bezprostředně poté zavěsila.

Právě tato žena přitom stojí za projektem výstavby bytového domu v průmyslovém areálu Galy Prostějov. Jak Večerník již dvakrát informoval, zde má vzniknout minimálně padesát bytů v celkové hodnotě přesahující sto milionů korun. Zájemci o ně již uzavřeli smlouvy a složili stotisícové zálohy. Kromě tohoto projektu je známá i stavbou domu pro seniory v Bedihošti, na nějž od státu získala pětimilionovou dotaci. Přesto dům ani po šesti letech nebyl zprovozněn. Ona sama tvrdí, že s celým projektem nemá co do činění, neboť svůj podíl na něm před pěti lety prodala.