Po mimořádném zasedání se zítra, tj. v úterý 20. dubna, sejdou prostějovští zastupitelé a zastupitelky k řádnému, v pořadí už 23. jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova v tomto volebním období. Primátor František Jura ho svolal na desátou hodinu dopolední a bude se konat opět ve sportovní hale Sportcentra DDM v Olympijské ulici. Trvající rozsáhlá protiepidemická opatření tak stále brání návratu komunálních politiků ke schůzím do tradičních míst obřadní síně prostějovské radnice.

Podle informací Večerníku by z úterního jednání zastupitelstva měl být po roce odmlky zabezpečen videopřenos, který si vymohli opoziční zastupitelé. „Pokud nedojde k nějakým nepředvídatelným technickým potížím, bude se z jednání vysílat přímý přenos, který občané mohou sledovat prostřednictvím internetových stránek města. Zakoupili jsme za tímto účelem jednu novou kameru,“ prozradil Večerníku Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora Statutárního města Prostějov.

Odpověděl i na dotaz Večerníku, proč magistrát musel pořídit novou kameru a nevyužil zařízení z obřadní síně radnice. „Kamery v obřadní síni radnice jsou instalovány napevno a jejich přesunutí do haly Sportcentra je technicky nemožné. A protože část opozice trvala na videopřenosu, museli jsme svolit k nákupu,“ objasnil Pospíšil.

Úterní zastupitelstvo má na programu úterního jednání přes čtyři desítky bodů. „Čeká nás schvalování velkého množství dotací, které navrhla rada města. Jde o finanční pomoc především do sportovní oblasti, ale také do vzdělání a kultury. Dále budeme projednávat rozpočtová opatření na stavební investice města například na spuštění radarů na měření rychlosti či na dostavbu návštěvnického zázemí v Kolářových sadech. Značná část programu je věnována majetkoprávním záležitostem, především prodeji, pronájmu a směně pozemků,“ prozradil prostějovský primátor František Jura (ANO 2011). „Schvalovat budeme také jména pro nové ulice v Domamyslicích a na pořadu jednání zastupitelstva budou i stálé diskuse o revitalizaci jižní části centra Prostějova a také o osudu budovy místního nádraží,“ přidal.