Tady by mohlo být rušno! Velká diskuse se v Plumlově rozhořela loni v létě po zveřejnění článku ve Večerníku týkajícího se chystané změny územního plánu. Celá záležitost by měla přijít na řadu na veřejném projednání územního plánu města Plumlova, které se bude konat už tuto středu 30. června.

Potřebuje Plumlov nový impulz v podobě příchodu mladých rodin? Nebo naopak hrozí, že se z něj stane anonymní satelitní městečko? Takové diskuse se vedly v Plumlově v souvislosti s přípravou nového územního plánu. Jeho návrh mimo jiné počítá s řadou nových stavebních parcel. To by v budoucnosti vedlo také ke zvýšení počtu obyvatel města.

Změna se nejvíce týkala výstavby rodinných domů v lokalitě Nad Cvrčelkou nacházející se na okraji města ve směru na Ohrozim.  Proti tomuto záměru však vznikla petice, kterou nakonec podepsalo více jak dvě stě lidí. Radnice záměr obhajovala s tím, že stavebních parcel na okraji města vznikne méně, než se v petici uvádí.

Veřejné projednání územního plánu bylo naplánované už na loňský podzim, kvůli covidovým opatřením na něj přichází řada až nyní. „Setkání s občany bude zahájeno v 15:00 hodin v kulturním domě v Žárovicích,“ potvrdila Večerníku středeční termín starostka Plumlova Gabriela Jančíková.