Kdo se bojí, nesmí do zámku. Takové heslo razili uplynulý pátek večer v Prostějově. Kino Metro 70 uspořádalo na nádvoří zámku hned dvě akce, které na sebe navazovaly. První hodinku obstaral hororový kvíz. Následovalo pak promítání Vymítače ďábla. Asi netřeba zdůrazňovat, že večer nebyl pro slabé povahy.

A pokud by některá omylem na místo zavítala, nejspíš by se dlouho nezdržela. A to i přesto, že kvíz nabídl zajímavé ukázky a mnohým pořádně prověřil paměť.

V osobě uvaděče navíc mohli přítomní poznat Tomáše Liznu. Ten připomněl, že hororové kvízy pořádá jak v Prostějově, tak třeba v Boskovicích a zkušenosti s akcí má i z Brna. „Dlouho jsem vybíral, jaké ukázky, typy a podžánry vám mám předvést. A došel jsem k tomu, že pokud bych měl představit všechny, večer by nám nestačil,“ řekl přítomným, kterých byl zhruba tucet.

Nakonec se zúčastnily čtyři týmy, které odpovídaly na dohromady třicet otázek rozdělených do šesti řad spojených s horory. Třeba „Ozbroj se“, „Žádný sex“ nebo „Utíkej“. Souboj se nakonec vydařil, paradoxně na druhém místě skončil Looser club. „Už jsme na kvízu byli a bavil nás. Věděli jsme tedy, do čeho jdeme. Ale to tady kolega, který zrovna odběhl, to je expert,“ smála se Tereza.

Vlastní filmy ale smích nevzbuzovaly. Mlha, Věc, Noční můra v Elm street. Výběr byl bohatý. Kdo ale přišel později, až na dvaadvaátou, taky neprohloupil. Tajemné a trochu stísněné nádvoří zámku skvěle přálo atmosféře slavného filmu. A že přišlo méně lidí? Tím líp. Lépe se bojí v menších skupinách...