To byla podívaná! Už je to přesně 13 let, co se v kempu Žralok v Plumlově poprvé konal největší sraz trabantů ve střední Evropě. Od té doby se setkání nadšenců nejrůznějších značek aut stala pevnou součástí léta u Podhradského rybníka. Přesto Van & Truck show, která se tu konala uplynulou sobotu 24. července, z této řady do jisté míry vyčnívala. A to nejen velikostí vozů, ale i veskrze pohodovou atmosférou a atraktivním programem, který bavil všechny příchozí. 

Celkem se do kempu Žralok sjelo 66 nasvícených kamionů a 33 dodávek. Po páteční spanilé jízdě, která nadchla podstatnou část Prostějovska, byl na sobotu přímo v Plumlově připraven zajímavý program. Mezi jeho nejatraktivnější body spadalo tahání dodávky a trucku na laně či sexy myčka. Na závěr dne došlo i na vyhlášení těch, kteří si z Plumlova odváželi pohár. K nim patřili i kamarádi, kteří sem zavítali z Kostelce nad Orlicí. Jeden z nich získal první cenu za nejlepší osvětlení, ten druhý zase za nejvydařenější interiér. „Všechna světla a světýlka jsem si s kamarádem zapojoval sám, ale zaplatila to firma, pro kterou jezdím. Auto nyní opravdu krásně září, podle naší paní majitelky tak vyzařuje jeho andělská síla,“ netajil nadšení Patrik Fišer.

Druhé ocenění putovalo do města v podhůří Orlických hor za nejlepší interiér. „Platil jsem si ho sám a dal si na jeho vybavení záležet. S kamionem jezdím neustále do zahraničí, a tak v něm trávím většinu pracovního týdne. My řidiči máme v autě pracovní místnost, chodbu, ložnici i kuchyň, je to náš druhý domov. Proto jsem si dal záležet, aby to u mě vypadalo pěkně,“ vysvětlil Tomáš Hunčovský. Oběma přátelům se v Plumlově moc líbilo. „Je to tady parádní, přehrada, rybník i zámek. Pokud se bude sraz opět konat, tak určitě nebudeme chybět,“ shodli se.

Podobně to viděli i pořadatelé. „Celé setkání hodnotím velice pozitivně, musím ocenit úžasný přístup lidí z kempu a líbilo se nám i zdejší prostředí. Rádi se sem příští rok opět vrátíme,“ potvrdil za organizátory Petr Konečný.

Příští větší akcí v plumlovském kempu Žralok bude 2. ročník Srazu japonských vozů, který se tu bude konat od 13. do 15. srpna.