Téměř přesně po deseti měsících fotbalového půstu se rozjely také nižší soutěže v krajích a okresech. V „B“ skupině I.A třídy Olomouckého KFS na sebe v úvodním, byť podle losu druhém kole v neděli narazili regionální rivalové Určice a Plumlov. Krásně renovovaný určický areál viděl branku hned v první čtvrthodině utkání, přičemž do přestávky jich mohlo klidně být z hostující strany mnohem víc. Přestože se obraz hry po změně stran úplně změnil, Plumlov mohl vítězství v závěru ještě pojistit. I tak bral zaslouženě první tři body.

Od úvodních minut bylo patrné, že hosté z Plumlova jsou na utkání více nabuzeni. Hráli aktivněji, víc útočili a jejich aktivita byla odměněna po necelé čtvrthodině hry, kdy centr zprava zužitkoval finální dorážkou Hladký – 0:1. Domácí to z jakéhosi útlumu nevzbudilo a do konce poločasu nadále tahali za kratší konec. Vzápětí mohl Určické knokautovat Kolařík postupující sám na bránu, Sohlich se ale vyznamenal. Po dvaceti minutách se Sohlich marně natahoval po dalším centru zprava, který skončil na břevnu, až se sám vsítil. Stačil ale ještě včas zareagovat na dorážku, míč našel přímo ve svém náručí. Na druhé straně po nepřímém kopu neměl Pokorný žádný problém zlikvidovat střelu zpoza šestnáctky a po Halouzkově centru hlavičkoval mimo tři tyče Bureš. Další tutovka Plumlova přišla pět minut před pauzou, kdy Hladký zblízka trefil gólmana. Hosty tak mohlo mrzet, že svůj náskok nenavýšili, čímž mohlo být o výsledku rozhodnuto.

Nebylo a domácí nastoupili do druhé půle se zřetelnou snahou výsledek otočit. Jenže jejich aktivita se přetavila pouze do narůstajícího čísla rohových kopů, hmatatelným důsledkem ohrožení Pokorného brány bylo pouze nastřelené břevno. Deset minut před koncem se dostal za domácí obranu střelec jediné branky Hladký, s jeho střelou si ale domácí gólman Sohlich poradil. Přestože hostům docházely síly a domácí kouč Kobylík stáhl od 77. minuty obranu na tři beky, mohli to být opět Plumlovští, kteří mohli ještě výsledek pojistit. Závěrečný pokus o nápor už z domácí strany vyzněl do prázdna.

 

Pozápasové hodnocení trenérů

David KOBYLÍK - TJ Sokol Určice:

„Soupeř zaslouženě vyhrál, dal do zápasu víc. My jsme k utkání přistoupili velmi špatně, i když jsme se o něm hodně bavili a dobře na něj připravili. Hráči si musí sáhnout do svědomí, pokud nechtějí běhat a hrát, je to špatné. Vytvořili jsme v Určicích kádr osmnácti dvaceti hráčů. Místo, aby taková konkurence klukům pomohla, tak došlo k jakémusi uspokojení. Budeme to řešit, protože takto se nemůžeme prezentovat ani v této soutěži. Jsem z našeho výkonu zklamaný.“

Miroslav TAKÁČ - Sokol Plumlov:

„Na soupeře jsme byli dobře připraveni, nechtěli jsme příliš otvírat hru, sázeli jsme spíš na obranu a rychlé protiútoky. Z nich jsme měli tři čtyři jasné gólovky, takže po poločase mohlo být skóre 0:4. První půlku jsme odehráli skvěle, ale v té druhé domácí prostřídali a najednou se změnil obraz hry. Dostali jsme se pod tlak, museli jsme přežít množství rohových kopů. Měli jsme po nastřeleném břevnu i štěstí. Za hubené vítězství jsem rád, výhra venku se počítá.“